Τι θα έβλεπαν οι εξωγήινοι στη Γη από το αστρόπλοιό τους μόλις μας εντόπιζαν;

Τι θα έβλεπαν οι εξωγήινοι στη Γη από το αστρόπλοιό τους μόλις μας εντόπιζαν;

“Οι εικόνες της Γης τη νύχτα αποκαλύπτουν την παρουσία μας με θεαματικό τρόπο. Οι πόλεις και οι δρόμοι περιγράφουν τα περιγράμματα των ηπείρων”, υποστήριξε ο Jacco van Loon, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο Keele στο Staffordshire της Αγγλίας, προ καιρού, προκαλώντας σάλο καθώς στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως όταν μας εντοπίσουν θα μας καταστρέψουν.

Αλήθεια, λοιπόν, τι θα έβλεπαν οι εξωγήινοι στη Γη από το αστρόπλοιό τους ή από τα πιθανά ραδιοτηλεσκόπιά τους μόλις την εντόπιζαν; Τι θα ήταν αυτό που θα τους τραβούσε την προσοχή αν δεν ήταν μόνο η τεχνολογία μας και οι διάφορες εκπομπές μας που θα πρόδιδαν την ύπαρξή μας ή ακόμα και τα μηνύματα που έχουμε στείλει κατά καιρούς στο διάστημα;-d-

Αν έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να δει ένας «εξωγήινος» αστρονόμος κοιτάζοντας τον πλανήτη μας από ένα μακρινό αστρικό σύστημα, μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων έδωσε την απάντηση.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να απεικονίσει τη Γη με τρόπο τέτοιο, που αποδίδεται η εικόνα του πλανήτη μας από την πλευρά ενός «εξωτερικού» παρατηρητή, έτη φωτός μακριά, όπως αναφέρει το cnn.gr

Η αναζήτηση για εξωπλανήτες συνεχίζεται εδώ και χρόνια, και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει με βεβαιότητα την πιθανότητα να αποτελεί και η Γη αντικείμενο έρευνας από «κατοίκους» άλλων γαλαξιών.

Για να μάθει τι ακριβώς θα έβλεπε κάποιος εξωτερικός παρατηρητής όταν έστρεφε το τηλεσκόπιό του προς τη Γη για να διαπιστώσει αν είναι κατοικήσιμη, η ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ χρησιμοποίησε περίπου 10.000 εικόνες του πλανήτη μας, που τραβήχτηκαν από τοδορυφόρο DSCOVR τηςNASA, σε ένα σημείο βαρυτικής ισορροπίας μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

Στη συνέχεια σμίκρυναν αυτές τις εικόνες πολλές φορές, προκειμένου να προσομοιώσουν αυτό που οι «ερευνητές» που μπορεί να βρίσκονταν έτη φωτός μακριά θα έβλεπαν στα τηλεσκόπιά τους, κοιτάζοντας προς τη Γη.

Συγκρίνοντας τις «ζουμαρισμένες» εικόνες με τις πρωτότυπες, οι επιστήμονες κατάφεραν να ξεχωρίσουν τις παραμέτρους που σχετίζονται περισσότερο με τις εκτάσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν το μοντέλο τους.

Οι ακατέργαστες «σιλουέτες» της Αφρικής, της Ασίας καθώς και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην εικόνα που έλαβαν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η χρήση αυτής της μεθόδου από αστρονόμους δεν θα επιτρέψει την δημιουργία μιας σαφούς εικόνας για τον εξωγήινο κόσμο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να προσδιοριστεί εάν ένας εξωπλανήτης έχει ωκεανούς και άλλες βασικές συνθήκες που απαιτούνται για τον αποικισμό του, σύμφωνα με το cnn.gr