13χρονος «ντετέκτιβ» εξιχνίασε υπόθεση εξαφάνισης 27 ετών

13χρονος «ντετέκτιβ» εξιχνίασε υπόθεση εξαφάνισης 27 ετών

Τη λύση ενός μυστηρίου που κρατούσε από το 1992 κατάφερε να πετύχει ένα 13χρονο αγόρι από τον Καναδά, με ένα μοναδικό τρόπο που κανείς δεν περίμενε!

Ο μικρός Μαξ Βερένκα είχε βγει στα τέλη του Αυγούστου με τη βάρκα του στη λίμνη Γκρίφιν, κοντά στο Ρέβελστοουκ της Βρετανικής Κολομβίας, όπου η οικογένειά του διατηρεί μια επιχείρηση ενοικίασης καταλυμάτων. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας, το νεαρό αγόρι είδε ένα όχημα κάτω από το νερό, δήλωσε στο CNN η μητέρα του, Νάνσι Βερένκα.

Αρχικά, όλοι υπέθεσαν πως το βυθισμένο αυτοκίνητο σχετιζόταν με ένα ατύχημα που είχε σημειωθεί το 2009 και έτσι δεν έδωσαν σημασία. Παρόλα αυτά ειδοποίησαν την τοπική αστυνομία, που επισκέφθηκε το σημείο την επόμενη μέρα. Οι αρχές πλησίασαν το όχημα με βάρκα, όμως η γωνία του ήλιου τους εμπόδιζε να έχουν μια καλή εικόνα του ευρήματος, όπως διαβάζουμε στην mixanitouxronou.gr

Έτσι, ο 13χρονος αποφάσισε να κάνει ο ίδιος κατάδυση και να καταγράψει το όχημα με μια κάμερα GoPro. Τρεις μέρες αργότερα, η αστυνομία και μια τοπική εταιρία ρυμούλκησης επέστρεψαν στη λίμνη και ανέσυραν από το βυθό της λίμνης ένα παλαιό μοντέλο Honda Accord – με τη σορό μιας ενήλικης γυναίκας μέσα σε αυτό. Η γυναίκα ήταν αγνοούμενη για 27 χρόνια.

Η σορός ανήκε στην Τζάνετ Φάρις, που είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 1992 καθώς κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό της σε ένα γάμο στην περιοχή.

«Νομίζω ότι το χειρότερο πράγμα ήταν ότι δεν γνωρίζαμε τι είχε συμβεί», δήλωσε ο γιος του θύματος, ο 62χρονος Τζορτζ Φάρις.

«Είχαμε υποθέσει ότι ίσως το όχημα είχε χάσει την πορεία του από το δρόμο ή ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ή προσπάθησε να αποφύγει ένα ατύχημα ή ένα ζώο στο δρόμο» είπε.

Ο Φάρις τόνισε πως ο εντοπισμός της νεκρής μητέρας του έδωσε απαντήσεις σε ένα μυστήριο τριών δεκαετιών.

Η Νάνσι Βερένκα είπε ότι έμαθε για την ταυτοποίηση της γυναίκας πριν από λίγες ημέρες και ότι οι σκέψεις της βρίσκονται στην οικογένεια Χάρις. Παράλληλα, δήλωσε περήφανη για το γιο της που βοήθησε να βρεθεί το όχημα. «Είναι μόνο 13 ετών, αλλά είναι πολύ ώριμος 13χρονος», είπε.

Η τοπική αστυνομία συνεχάρη τον Μαξ για την προσπάθεια του και τη λύση του  μυστηρίου. «Δούλεψε σαν ένας καλός ντετέκτιβ» ανέφεραν αξιωματούχοι, σύμφωνα με την mixanitouxronou.gr

loading...