Ο Elon Musk δικαιώνει τον Λιακόπουλο: Η τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να φέρει το τέλος της ανθρώπινης εργασίας

Ο Elon Musk δικαιώνει τον Λιακόπουλο: Η τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να φέρει το τέλος της ανθρώπινης εργασίας

Ο Λιακόπουλος είχε απλά προειδοποιήσει για όσα έρχονται, προβλέποντας το «τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων», καθώς η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και τα υβρίδια, κατά τα φαινόμενα, δεν θα χρησιμοποιηθούν υπέρ της ανθρώπινης προόδου αλλά υπέρ της ανθρώπινης αδράνειας, όπως διαβάζουμε στο el.gr

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, ο Μασκ υποστηρίζει η τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να φέρει το τέλος της ανθρώπινης εργασίας.

Η ανθρώπινη εργασία στο μέλλον θα είναι «χωρίς νόημα» θα καταστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά στο παγκόσμιο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, που πραγματοποιήθηκε, τέλη Αυγούστου, στην Σανγκάη, προτρέποντας μάλιστα τους νέους να σπουδάσουν προγραμματισμό λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

Πάρα ταύτα, ακόμα και αυτή η εργασία θα καταστεί «άχρηστη», καθώς, όπως συμπλήρωσε, «η τεχνητή νοημοσύνη, από μόνη της, θα γράφει το λογισμικό της».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου συμμετείχε, προβλέπει πως περί τις 75 εκατ. θέσεις εργασίας θα έχουν χαθεί μέχρι το 2022, εξαιτίας της τεχνολογίας.

Και τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Θα ζουν με επιδόματα άπραγοι;

Τι θα γίνει με την δημιουργική-παραγωγική σκέψη; Θα δώσει την θέση της στον σκοταδισμό του νου;

Κατά αυτόν τον τρόπο η όποια παγκόσμια εξουσία θα θριαμβεύσει, χωρίς αντίπαλο να την αμφισβητεί ενώ οι άνθρωποι θα «παραδοθούν» στο σκότος της απόλυτης ομογενοποίησης και αδράνειας, σύμφωνα με το el.gr

Δείτε τι είχε δηλώσει παλαιότερα ο κύριος Musk, όπως μας το μεταγλωτίζει το ελληνικό κανάλι “Έλληνες Εξωτερικού” από το YouTube:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Elon Musk Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους ανθρώπους

https://youtu.be/oY2gsBqZ_dM
loading...