Στρατηγού Καρδαμίτση: Το περίεργο φαινόμενο στο Ολυμπιείο και το ΑΤΙΑ στο Λιτόχωρο Κατερίνης

Στρατηγού Καρδαμίτση: Το περίεργο φαινόμενο στο Ολυμπιείο και το ΑΤΙΑ στο Λιτόχωρο Κατερίνης

Γεώργιος Καρδαμίτσης υποστράτηγος εα

Θα αναφερθώ σε δύο ενδιαφέροντα θέματα που έγιναν στην χώρα μας.Το ένα είναι πρόσφατο,του Αυγούστου 2019 και το άλλο του Φεβρουαρίου του 2018,το οποίο μάλιστα δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τα ΜΜΕ και το έχω αναφέρει περιληπτικά στο άρθρο μου “Τα Σημεία των Καιρών Νο 16Α “

Κάποιο παράξενο γεγονός έγινε στις αρχές Αυγούστου 2018 στο ναό του Ολυμπίου Διός που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,το οποίο αναφέρθηκε από ΜΜΕ,αλλά δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Ναού

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο,στην καθομιλουμένη σαν “Στήλες του Ολυμπίου Διός ή (ετυμολογικά ορθότερα)”Στύλοι του Ολυμπίου Διός”,είναι σημαντικός αρχαίος ναός. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ αλλά δεν ολοκληρώθηκε.Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός τον ολοκλήρωσε τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Ο Αδριανός ήταν μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού και αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.

Ο ναός βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας.Ο Παυσανίας (Α’18,8) αναφέρει,ότι κατά την αθηναϊκή τοπική παράδοση το ιερό με το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα πρωτοδημιουργήθηκε από το γενάρχη των Ελλήνων,τον Δευκαλίωνα.
Ο ναός κατασκευάστηκε από πεντελικό μάρμαρο και είχε 96 μέτρα μήκος στις άκρες του και 40 μέτρα στην ανατολική και δυτική πρόσοψη.Είχε 104 κίονες Κορινθιακού ρυθμού, ο καθένας 17 μέτρα ύψος, 2,6 μέτρα διάμετρο και βάρος 364 τόνους περίπου. 48 κίονες στέκονταν σε τριπλή σειρά κάτω από τα αετώματα και 56 σε διπλή σειρά στα άκρα.

Ο Αδριανός αφιέρωσε τον ναό στον Δία. Ανήγειρε επίσης ένα τεράστιο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στο σηκό του ναού.Τα αετώματα κοσμούνταν από πολλά αγάλματα,αλλά και σε ολόκληρο το ναό υπήρχαν αγάλματα και προτομές φημισμένων ανδρών.Οι Αθηναίοι για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Αδριανό,του έστησαν άγαλμα πίσω από τον ναό.

Δυστυχώς κανένα από τa γλυπτά που κοσμούσαν τον ναό δεν έχει διασωθεί.Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς καταστράφηκε ο ναός αλλά εικάζεται ότι, όπως και άλλα μεγάλα κτήρια στην Αθήνα, καταστράφηκε μάλλον από κάποιο σεισμό κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων και τα ερείπια του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή άλλων κτηρίων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο ναός ανασκάφηκε την περίοδο 1889-1896 από την Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και το 1922 από Γερμανό αρχαιολόγο και από το 1960 από Έλληνες αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Ιωάννη Τραυλό.
Σήμερα μόνο 15 από τους αρχικούς κίονες του ναού παραμένουν όρθιοι.Ένας θυελλώδης άνεμος έριξε έναν κίονα το 1852,ο οποίος παρέμεινε έκτοτε στο ίδιο ακριβώς σημείο μέχρι σήμερα.

Στις 28 Ιουνίου 2001 ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου οργάνωσε τη χορωδιακή συμφωνία “ΜΥΘΩΔΙΑ” στο ναό του Ολυμπίου Διός στο πλαίσιο αποστολής σκάφους της ΝΑΣΑ στον πλανήτη Άρη.

Στη συναυλία συμμετείχαν δύο παγκοσμίους φήμης σοπράνο,ηΤζέσι Νόρμαν και η Κάθλιν Μπατλ. Την συναυλία κάλυψαν 20 τηλεοπτικά δίκτυα από την Αμερική,την Αυστραλία, τον Καναδά,την Ιαπωνία και χώρες της Ευρώπης.
Η χορωδιακή συμφωνία συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου μέσα στο χώρο του Ολυμπιείου,αλλά και έξω

από το ναό,στους άδειους από οχήματα δρόμους της Αθήνας.Μαζί με τις δύο σοπράνο συνέπραξαν,η μητροπολιτική ορχήστρα του Λονδίνου,η χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και πάνω από εκατό άτομα ντυμένα με αρχαία ελληνικά ενδύματα.Η οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο Ολυμπιείο συνέδεσε οπτικά εικόνες από αρχαίες ελληνικές παραστάσεις,αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα,που επένδυαν τη μουσική, με εικόνες από τον πλανήτη Αρη.

Η συναυλία χρηματοδοτήθηκε από την NASA με έξη εκατομμύρια EYΡΩ,η οποία έφερε ειδικά μηχανήματα τα οποία έστελναν την συναυλία στο μη επανδρωμένο σκάφος που είχε αποστολή να φθάσει στον πλανήτη Αρη με σκοπό να τεθεί σε τροχιά. Περισσότερα στο άρθρο μου “Ο Αρης,ο Φόβος και η Μυθωδία“.

Περίεργο φαινόμενο στο Ολυμπιείο

Το μεσημέρι της Κυριακής 6 Αυγούστου 2019 ένα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο κατεγράφει στον αρχαιολογικό χώρο των στηλών Ολυμπίου Διός.

Ενας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε από το “πουθενά” στις 12:00 κοντά στις στήλες του ναού και στην συνέχεια,όπως δείχνει η φωτό,ο ανεμοστρόβιλος πήρε την μορφή μιάς από τις κολώνες του ναού.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,ο κονιορτοστρόβιλος (dust devil) δημιουργήθηκε από την τοπικά έντονη θέρμανση του εδάφους και την απότομη αλλαγή διεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου καθ’ύψος.

Οι τουρίστες άρχισαν να καταγράφουν με τα κινητά τους τον ιδιαίτερο “ανεμοστρόβιλο” που έδειχνε γεμάτος σκόνη. Ενας από τους τουρίστες ακούγεται να φωνάζει: “Ω,είναι σίγουρα σημάδι από τους Θεούς”.

Δείτε το σχετικό video:

Οπως βλέπουμε στο παραπάνω video αλλά και στην φωτογραφία,ο ανεμοστρόβιλος πήρε ίδια μορφή με τις κολώνες του ναού,σαν να ήθελε να δείξει κάτι.

Σύμφωνα με μήνυμα που πήραμε,οι Ανδρομέδιοι-Ολύμπιοι ήθελαν να δείξουν ότι το φαινόμενο ήταν απ’αυτούς και μέσα από τον ανεμοστρόβιλο βγήκε υψηλή Πλειάδια οντότητα η οποία ενεφανίσθη σε υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και έδωσε οδηγίες.

Το πρόσωπο αυτό τον ρώτησε,”ποιοί είστε εσείς”; Οταν του απάντησε η οντότητα,αυτός μειδίασε και την απέπεμψε λέγοντας ότι “αυτά είναι παραμύθια”.

Αλλο όμως πρόσωπο της κυβερνήσεως που ήταν δίπλα του,το οποίο μέχρι τώρα είναι σοβαρό και μάλλον γνωρίζει,του εξήγησε περί υπάρξεως αυτών των οντοτήτων. Πάλι ο πρώτος μειδίασε και είπε ότι “εμείς από αλλού παίρνουμε οδηγίες αλλιώς θα μας σκοτώσουν” και συνέχισε τον γέλωτα !
Κατόπιν αυτού οι Ανδρομέδιοι μας είπαν ότι θα επέμβουν, χωρίς όμως να μας πουν τον χρόνο.

Υπ’όψη,όπως έχω αναφέρει σε άρθρα μου, οι Ανδρομέδιοι-Ολύμπιοι έχουν αναθέσει τον πλανήτη μας στους Πλειάδιους, οι οποίοι είναι στην εμφάνιση ίδιοι με εμάς αλλά λίγο ψηλότεροι.

ΑΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το παρακάτω γεγονός δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ευρέως γνωστό.

Στις 18/1/18 και ώρα 02:00 (πρωϊνή ώρα) τρία ΑΤΙΑ προσγειώθηκαν στην περιοχή Λιτοχώρου,στους πρόποδες του Ολύμπου.Από τα σκάφη βγήκαν έξι άτομα (ίδια με εμάς)και φάνηκε σαν να επιδιόρθωναν κάποια βλάβη του ενός απ’αυτά.Τα πέντε άτομα φορούσαν γαλάζιες φόρμες κολάν μέχρι το κεφάλι και το έκτο άσπρη φόρμα.Η βλάβη επιδιορθώθηκε και έφυγαν.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από το παρακείμενο στρατόπεδο της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Λιτόχωρο.
Αμέσως η Ταξιαρχία ενημέρωσε τους προϊσταμένους της και η πληροφορία έφθασε άμεσα στο ΓΕΣ.

Δόθηκε αμέσως διαταγή να βγουν από το στρατόπεδο τρία ερπυστριοφόρα οχήματα Μ-113 με διμελές πλήρωμα το καθένα. Κατόπιν διαταγής πλησίασαν τα ΑΤΙΑ στα 150μ και με υπέρυθρες συσκευές παρατήρησαν τα σκάφη και το προσωπικό τους μέχρι της αναχωρήσεως τους.

Στη συνέχεια τα πληρώματα των ερπυστριοφόρων που είδαν το σκηνικό πήραν διαταγή να μην το αναφέρουν σε κανέναν.Ενημερώθηκε  αμέσως η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και ορισμένα μέλη της κυβερνήσεως.

Η στρατιωτική ηγεσία έδωσε αμέσως διαταγή τα έξι άτομα που είδαν όλο το σκηνικό  να αναχωρήσουν αμέσως για την Αθήνα και να παρουσιαστούν στο στρατόπεδο Παπάγου (όπου εδρεύει το ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία).Δεν γνωρίζουμε τι έγινε στην συνέχεια.

Σύμφωνα με ληφθέν μήνυμα,τρία Ολύμπια σκάφη παρέλαβαν από κάποια βάση τους στον Όλυμπο ένα υπερόπλο με σκοπό να εκτρέψουν τον πλανήτη Nibiru που πλησίαζε κοντά στην Γη.Πριν γίνει αυτό ένα απ’αυτά υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα και τα τρία να προσγειωθούν  κοντά στο στρατόπεδο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Πόσα τετοια γεγονότα γίνονται στον Ελληνικό χώρο και δεν τα γνωρίζει το ευρέως κοινό.

13/9/19 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΥΓ:Παρακαλώ,όσα ιστολόγια ή blogs αναδημοσιεύσουν το παρόν άρθρο,να αναφέρουν “υποχρεωτικά” και την βιβλιογραφία του.

-Προσωπικές πληροφορίες
-https://www.newsbreak.gr/viral/anemostrovilos-sikose-tis-stiles-toy-olympioy-dios-video/#ixzz5z9e490QV
-https://el.wikipedia.org › wiki › Ναός_του_Ολυμπίου_Διός
-www.athenshappytrain.com › virtual-tour-gr › site-7-the-temple-of-zeus
-http://perseasorion.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

perseasorion