900 φονικοί αστεροειδείς τριγυρίζουν τη Γη από το διάστημα με κίνδυνο να χτυπήσουν με σφοδρότητα

[12/09/2019 - 13:58]

900 φονικοί αστεροειδείς τριγυρίζουν τη Γη από το διάστημα με κίνδυνο να χτυπήσουν με σφοδρότητα

Φαίνεται πως η Γη, το ζωικό βασίλειο, αλλά και η ίδια η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύουν μόνο από τις φυσικές ενέργειες του ίδιου του πλανήτη μας, αλλά και από τις ενέργειες του ίδιου του ανθρώπου. Μόνο που υπάρχει και ο “εξωτερικός” παράγοντας, από το διάστημα-d-

Μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τη Γη.

Η Γη μας δύσκολα θα τη «βγάλει καθαρή» από τους αστεροειδείς. Μέσα στα επόμενα 100 χρόνια υπολογίζεται πως τουλάχιστον 878 τέτοια ουράνια σώματα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τον πλανήτη μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή εδώ.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τις συνηθισμένες φοβίες ενός συνωμοσιολόγου εξωγηινομανή, αλλά προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA).

Ακόμη κι ένας μικρός αστεροειδής θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σοβαρή καταστροφή» και γι’ αυτό το λόγο η ESA ένωσε δυνάμεις με άλλους οργανισμούς για να ψάξουν για τέτοια μετέωρα που θα έθεταν τον πλανήτη μας σε κίνδυνο, προτού είναι πολύ αργά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Daily Mail, η ανθρωπότητα συντονισμένη αγωνίζεται για την ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας που θα μπορούσε να εξοστρακίσει τους αστεροειδείς σε νέες τροχιές, που δεν θ’ απειλούν το γαλάζιο πλανήτη.

Μεταξύ 2013-2016, το Κέντρο Παρακολούθησης Αστεροειδών (MPC) της IAU, διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα για τα αντικείμενα που περιστρέφονται στο διάστημα. Η MPC βρήκε συνολικά 17.030 αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Οι ερευνητές χαρακτήρισαν το 11 % αυτών των αστεροειδών, δηλαδή περίπου 1.900, ως «αρχικά ανεπιβεβαίωτους» που σημαίνει ότι η ακριβής τους θέση δεν είχε προσδιοριστεί. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς παραμένουν ανυπολόγιστοι και θα μπορούσαν να πέσουν πάνω στη Γη ανά πάσα στιγμή.

Ο Δρ Πίτερ Βέρες, επικεφαλής της μελέτης του MPC, δήλωσε στον New Scientist: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Αύριο, το κάθε αντικείμενο θα μπορούσε να είναι στην άλλη πλευρά του ουρανού, και κανείς να μην ξέρει πού ακριβώς».

Οι αστεροειδείς τπου βρίσκονται κοντά στη Γη μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3.200 μέτρα πλάτος και να παραμείνουν σε τροχιά από 10 έως 100 εκατομμύρια χρόνια!

Οι «φονικοί» αστεροειδείς μπορούν να ταξιδεύουν σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 45.000 μίλια / ώρα και να μετατραπούν σε σκληρούς βράχους.

Η νέα προειδοποίηση των επιστημόνων για την απειλή των αστεροειδών έρχεται στο πλαίσιο του πλάνου της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) για την προστασία του πλανήτη.

με πληροφορίες από pentapostagma.gr και laimitomos.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ