Μειώστε τη χοληστερίνη με 3 απλά υλικά, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική

Μειώστε τη χοληστερίνη με 3 απλά υλικά, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική

Η Αγιουρβεδική ιατρική είναι μια «εναλλακτική» ιατρική πρακτική που ισχυρίζεται ότι είναι η παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας. Η λέξη Αγιουρβέδα βασίζεται σε δυο Σανσκριτικούς όρους: άγιου (ayu) που σημαίνει ζωή, και βέδα (veda) που σημαίνει γνώση ή επιστήμη.

Μιας και λέγεται πως η πρακτική αυτή είναι 5000 ετών, αυτό που θεωρεί σαν γνώση ή επιστήμη μπορεί να μην συμπίπτει με τις νεώτερες πληροφορίες που κατέχει η Δυτική ιατρική.

Όπως και να ‘χει, οι περισσότερες από τις αρχαίες θεραπείες δεν είναι καταγεγραμμένες και αυτό που ονομάζεται παραδοσιακή Ινδική ιατρική είναι, ως επί το πλείστον, κάτι που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’80 από τον Maharishi Mahesh Yogi ( Barrett ), ο οποίος και εισήγαγε τον Υπερβατικό Διαλογισμό στo δυτικό κόσμο.

Ο «απόστολος» του κινήματος αυτού είναι ο Deepack Chopra (Ντίπακ Τσόπρα) που έχει κάνει όσα κανείς άλλος για να διαδώσει τα καλά λόγια για τα θαύματα της Αγιουρβέδα.

Μειώστε τη χοληστερίνη με 3 απλά υλικά, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική

Μια εναλλακτική συνταγή από την αγιουρβεδική ιατρική, ενός από τα παλαιότερα καταγεγραμμένα θεραπευτικά συστήματα στον κόσμο, υπόσχεται μείωση της χοληστερόλης, με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, εάν πίνετε τακτικά αυτό το ρόφημα, σε 40 ημέρες μπορεί να μειωθούν σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

Συστατικά
4 λεμόνια
4 σκόρδα
3 λίτρα νερό

Παρασκευή
Καθαρίστε τα σκόρδα και ξεχωρίστε τις σκελίδες.
Ρίξτε βραστό νερό στα λεμόνια για να πλυθούν καλά.
Κόψτε τα λεμόνια ολόκληρα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τις ξεφλουδισμένες σκελίδες των σκόρδων.
Χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν σφιχτή κρέμα.
Αναμίξτε το με το νερό και βάλτε το για 3 μέρες στο ψυγείο σε σκεπασμένο σκεύος.
Μετά από 3 μέρες σουρώστε το και πιείτε 1 κ.σ. από το μείγμα. Ξεκινήστε με 1 κ.σ. τρεις φορές τη μέρα και σταδιακά φτάστε στις 3 κ.σ. κάθε φορά.
Πίνετε τακτικά το μείγμα για τουλάχιστον 40 ημέρες, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr

Προσοχή: Εάν έχετε χαμηλή πίεση, συζητήστε το με το γιατρό σας πριν αρχίσετε να πίνετε το ρόφημα γιατί το σκόρδο έχει την ιδιότητα να τη μειώνει. Γενικά, θα ήταν καλό να έχετε πάντα την έγκριση του γιατρού σας προτού δοκιμάσετε οτιδήποτε εναλλακτικό.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

loading...