Michio Kaku: Οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα είναι ειρηνικοί και καθόλου αποικιοκράτες

Michio Kaku: Οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα είναι ειρηνικοί και καθόλου αποικιοκράτες

Ο Michio Kaku είναι ένας θεωρητικός φυσικός που ειδικεύεται σε θέματα όπως η φυσική του απίθανου και του μέλλοντος οπότε γοητεύει τους οπαδούς του και πολλές φορές σοκάρει όσους διαφωνούν μαζί του με προβλέψεις που βασίζονται στα βήματα της σημερινής επιστήμης.

Η καριέρα του Michio Kaku μοιάζει με τηλεοπτική ταινία αφιερωμένη στο αμερικανικό όνειρο. Το σενάριο είναι συναρπαστικό: ένας ταπεινός οικογενειακός έφηβος που, ακόμα και στο γυμνάσιο, χτίζει έναν ατομικό σωματιδιακό αναστολέα στο γκαράζ των γονέων του πάνω από 200 κιλά ικανό να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο 20.000 φορές πιο ισχυρό από αυτό ενός ατόμου. Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει δέσμη ακτίνων γάμμα με αρκετή ισχύ για να δημιουργήσει αντιύλη.

Με ένα τέτοιο σχολικό πρόγραμμα, ο Michio Kaku εμφανίζεται στην έκθεση επιστήμης στο Albuquerque του Νέου Μεξικού και αφήνει άφωνους τον Edward Teller, πατέρα της βόμβας υδρογόνου. Μια συστατική επιστολή από αυτόν τον επιστήμονα επιτρέπει στο Kaku να λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1968. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ο Kaku, που τώρα έχει λευκά μαλλιά μιλάει για το μέλλον της ανθρωπότητας στο The World Ufology Congress που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της φυλής μας, απαντά:

“Το μέλλον μας εξαρτάται από την εξερεύνηση του διαστήματος. Οι δεινόσαυροι δεν είχαν διαστημικό πρόγραμμα, έτσι δεν είναι εδώ σήμερα. Εμείς το κάνουμε. Σκεφτείτε ότι το 99,9% των ειδών που έχουν περάσει στη Γη από τότε που σχηματίστηκε έχουν εξαφανιστεί. “

“Η εξαφάνιση είναι φυσιολογική. Εάν είμαστε η εξαίρεση είναι επειδή έχουμε μυαλό. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ αναπόφευκτο ότι, σε κάποιο σημείο, θα αντιμετωπίσουμε μια κρίση επιβίωσης που θα μπορούσε να είναι κλιματική, προερχόμενη από πυρηνικό πόλεμο ή από πανδημία “.

“Χρειαζόμαστε μια ασφαλιστική δικλείδα και το διάστημα είναι η σωτηρία. Ξεκινάμε μια δεύτερη χρυσή εποχή του διαστημικού ταξιδιού. Το πρώτο αναπτύχθηκε με το πρόγραμμα Apollo, του οποίου ο προϋπολογισμός το 1966 ισοδυναμούσε με το 5% του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών, ποσοστό που είναι σήμερα αδύνατο ».

“Αλλά αυτά τα χρόνια το κόστος έχει πέσει και υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες και χώρες που δεν είναι υπερδυνάμεις που επενδύουν σε διαστημικά προγράμματα. Σε αυτή τη νέα εποχή είναι οι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ που πρόκειται να πληρώσουν το λογαριασμό. “

“Πολλοί από τους επενδυτές έχουν ένα όραμα και γι ‘αυτό ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα. Για παράδειγμα, ο Elon Musk έχει ονειρευτεί το διαπλανητικό ταξίδι από τότε που ήταν παιδί. Από την πλευρά του, ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θέλει τη Γη να είναι ένας κήπος, ώστε να βγει η βαριά βιομηχανία από την ατμόσφαιρα ».

“Στη δεκαετία του ’60 είχαμε ένα άλλο: κερδίστε τους Ρώσους. Και πετυχαίνουμε. Τότε όλα έπεσαν. Η NASA δεν ήξερε πού να πάει, δεν είχε κίνητρα. Τώρα υπάρχουν νέα χρήματα και νέες ιδέες. Σύντομα η μετάβαση στο φεγγάρι δεν θα είναι ασυνήθιστο και θα υπάρξουν εμπλοκές λόγω ιδιωτικών συγκοινωνιών ».

“Ο Musk λέει ότι τα ρομπότ θα καταλήξουν να μας αντικαταστήσουν ενώ ο Zuckerberg πιστεύει ότι θα μας φέρουν ευημερία. Θεωρώ ότι η αξιοποίησή του θα ωφελήσει την οικονομία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι αφελής, σε κάποιο σημείο, μπορεί να γίνει αυτάρκης. Έχω λάβει συνέντευξη από τους καλύτερους μηχανικούς ρομπότ στον κόσμο και αναγνωρίζουν ότι τώρα τα πρωτότυπα έχουν μια πολύ βασική ευφυΐα. Αλλά αυτό θα αλλάξει γρήγορα. Θα εξελιχθούν. “

“Σύντομα θα έχουν τη νοημοσύνη ενός αρουραίου, μετά ενός σκύλου … Όταν φτάσουν στον πίθηκο θα πρέπει να ανησυχούμε, αυτό θα είναι επικίνδυνο επειδή οι πίθηκοι γνωρίζουν ότι δεν είναι άνθρωποι».

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτή η υπερ-τεχνολογική εποχή του διαστρικού ταξιδιού θα αλλάξει το όραμα του ανθρώπου για τον Θεό και τις θρησκείες, ο Kaku είναι πολύ σαφής στην απάντηση:

“Η εφεύρεση του τηλεσκοπίου είχε θρησκευτικές επιπτώσεις επειδή οι άνθρωποι αναζητούσαν παράδεισο στον ουρανό. Σήμερα, κανείς δεν μιλά για τον ουρανό ως φυσικό χώρο. Το 1600 ο Γιορντάνο Μπρούνο κάηκε στην πυρά επειδή είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι στο σύμπαν θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί ».

“Αυτή η διατριβή αποτελούσε απειλή για την Εκκλησία επειδή προκάλεσε ερωτήσεις που δεν είχαν ερωτηθεί προηγουμένως: οι εξωγήινοι θα έχουν έναν Πάπα; Θα πίστευαν στην Αγία Τριάδα; Όταν κρίθηκε ο Γαλιλαίος, δήλωσε ήδη ότι η επιστήμη πρέπει να γνωρίζει πού πηγαίνουν οι ουρανοί ενώ η Εκκλησία είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία του πώς να εισέλθει στον ουρανό. Υπάρχει η απόχρωση. Προφανώς, από τότε η Εκκλησία έχει ωριμάσει πολύ. Δεν υπάρχει σύγκρουση ούτε θα υπάρξει. “

Ο Kaku προβλέπει επίσης πρόοδο που θα νικήσει τον θάνατο. Όταν μιλάει για το θέμα, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο άνθρωπος θα είναι έτοιμος να αναλάβει την αθανασία στο μέλλον.

“Πρώτα απ ‘όλα θα υπάρξει μια ψηφιακή αθανασία, αφού τα πάντα για ένα θέμα θα είναι γνωστά. Θα δημιουργηθεί ένα avatar με όλες μας τις πληροφορίες – το δακτυλικό αποτύπωμα – με φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίες … Θα είναι ένα είδος συλλογής ψυχών. Κάποια μέρα, αντί να διαβάζουμε ένα βιβλίο για τον Τσόρτσιλ, θα του μιλήσουμε. Φανταστείτε ότι εκτός από όλες τις πληροφορίες σας είχαμε τη δυνατότητα να αναπαράγουμε τον νευρώνα του εγκεφάλου. Όσον αφορά μια φυσική αθανασία, θα έρθει χάρη στον γενετικό χειρισμό. Τα γονίδια μας μπορούν να επιδιορθωθούν με την ευκολία με την οποία ένας μηχανικός επιδιορθώνει έναν κινητήρα σήμερα.”

Εν κατακλείδι, θεωρήστε ότι πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε επαφή με εξωγήινους, προς το παρόν:

“Είναι πολύ αλαζονικό να πούμε ότι είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί κάπου. Νομίζω ότι κάθε προηγμένος πολιτισμός του διαστήματος θα είναι ειρηνικός. Αν έχουν εκατομμύρια χρόνια πλεονεκτήματος, είναι περισσότερο από αρκετό για να έχουν λύσει τα προβλήματά τους και να μην είναι αποικιοκράτες ».

“Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που δεν είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προχωρούμε απαρατήρητοι. Επίσης, αμφιβάλλω αν ενδιαφέρονται για εμάς, εφόσον είναι πολύ εξελιγμένοι. “

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι πιστεύεις για τις δηλώσεις του Kaku; Έχετε ήδη τα εισιτήριά σας για να τον δείτε ζωντανά στη Βαρκελώνη;

Δείτε και κάποια σχετικά βιντεάκια:

Pronto Veremos ATASCOS de TRÁFICO en la LUNA

Ven a The Ufology World Congress con Ufo-Spain

Entrevista a Michio Kaku EXPLICADA – “El Universo es una sinfonía…”

diadrastika.com