Η Γη και ολόκληρο το Σύμπαν θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται μέσα σε μια Μαύρη Τρύπα

Η Γη και ολόκληρο το Σύμπαν θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται μέσα σε μια Μαύρη Τρύπα

Ένας Πολωνός φυσικός ισχυρίστηκε ότι η Γη και ολόκληρο το σύμπαν θα μπορούσαν ήδη να βρίσκονται μέσα σε μια μαύρη τρύπα. Σύμφωνα με τον φυσικό, αυτή η θεωρία συνδέεται με την ιδέα ότι η Μεγάλη Έκρηξη ήταν στην πραγματικότητα μια μαύρη τρύπα.

Όπως αναφέρεται σε διάφορες επιστημονικές εκθέσεις, οι μαύρες τρύπες μπορούν να σχηματιστούν με διάφορους τρόπους, όπως όταν ένα τεράστιο αστέρι μεγαλύτερο από τον Ήλιο καταρρέει και πεθαίνει. Αυτό προκαλεί σχηματισμό υπερκαινοφανών και μαύρων οπών. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αστέρια νετρονίων μπορεί να δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα.

Θεωρητικά, αυτά τα σενάρια δείχνουν ότι σχηματίζονται μαύρες τρύπες όταν υπάρχει ένας τεράστιος όγκος μάζας σε ένα δεδομένο σημείο στο διάστημα.

Αυτό προκαλεί μια ρωγμή στη δομή χωροχρόνου, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μια μαύρη τρύπα. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το Big Bang, το οποίο πιστώνεται ως ο δημιουργός ολόκληρου του σύμπαντος, ήταν στην πραγματικότητα μια μαύρη τρύπα. Σύμφωνα με υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, το Big Bang ήταν μια μαύρη τρύπα που άνοιξε σε ένα διαφορετικό σύμπαν. Το κοσμικό υλικό που απορροφάται από τη μαύρη τρύπα έγινε το δομικό στοιχείο του σύμπαντος.

Για τον Πολωνό θεωρητικό φυσικό Nikodem Poplawski, αυτή η έννοια δείχνει την πιθανότητα να σχηματιστεί το σύμπαν στο οποίο βρίσκεται η Γη μέσα στη μαύρη τρύπα του Big Bang.

Ο Poplawski, σε συνέντευξή του στην Inside Science, δήλωσε: “Το σύμπαν μας μπορεί να υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι η καλύτερη εξήγηση για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν και τι παρατηρούμε σήμερα. Είναι μια θεωρία που έχει εξερευνηθεί τις τελευταίες δεκαετίες από μια μικρή ομάδα φυσικών, συμπεριλαμβανομένου και εμού.”

Αν αυτή η θεωρία είναι αληθινή, θα εξηγούσε γιατί ο κόσμος συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται. Καθώς η μαύρη τρύπα της Μεγάλης Έκρηξης είναι ακόμα ενεργή, το συνεχές απορροφητικό κοσμικό υλικό γίνεται μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ο Poplawski σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί οι διαστημικοί οργανισμοί δεν μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει μέσα σε άλλες μαύρες τρύπες. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν τη φύση της σκοτεινής ύλης. 

Το τηλεσκόπιο WISE της NASA (Wide Field Infrared Explorer) αποκάλυψε εκατομμύρια πιθανές μαύρες τρύπες στη μελέτη του για τον ουρανό το 2011.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο Poplawski δήλωσε:

«Κάθε μαύρη τρύπα θα παράγει ένα νέο “βρεφικό” σύμπαν μέσα της. Αν αυτό ισχύει, τότε το πρώτο ερώτημα για το σύμπαν μας είναι αν ήρθε από ένα άλλο μέρος. Έτσι το σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας που υπάρχει σε ένα άλλο σύμπαν. Ακριβώς όπως δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει μέσα στις μαύρες τρύπες του Κόσμου, οποιοσδήποτε παρατηρητής στο γονικό σύμπαν δεν θα μπορούσε να δει τι συμβαίνει στο δικό μας “.

Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι μια αρκετά επικίνδυνη θεωρία, αλλά ως τέτοια πρέπει να αναλυθεί λεπτομερέστερα.

diadrastika.com