Το συστατικό στο πρωινό που θα κάνει τούρμπο το μεταβολισμό σας

[09/09/2019 - 08:58]

Το συστατικό στο πρωινό που θα κάνει τούρμπο το μεταβολισμό σας

Κακά τα ψέματα. Όλοι θέλουμε να έχουμε έναν οργανισμό που θα είναι υγιής χωρίς περιττά κιλά. Όμως, πολλές φορές, ο μεταβολισμός μας δεν θα βοηθάει.-d-

Παραδέξου το. Θα ήθελες να αδυνατίζεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να προσέχεις αυτά που βάζεις στο πιάτο σου και χωρίς να χρειάζεται να χτυπιέσαι κάνοντας pilates στο γυμναστήριο.

Ξέρεις όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και ότι είναι ένας απαραίτητος συνδυασμός προκειμένου να έχεις καλή διάθεση. Εκτός αυτού, αυτό που επιταχύνει το μεταβολισμό σου και σε βοηθά να καις θερμίδες πιο εύκολα, είναι το να μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό.

Η λύση είναι απλή και το ξέρεις. Βρες λίγο χρόνο και δημιούργησε μία καθημερινή ρουτίνα πριν φύγεις για τη δουλειά, κάνοντας όμως τη σωστή διατροφική επιλογή. Αν παραλείπεις το πρωινό και περνάς κατευθείαν στο μεσημεριανό, έχεις περισσότερες πιθανότητες να παχύνεις και δεν παίρνεις την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Σύμφωνα με έρευνα στο Metabolism Journal, το μπαχαρικό που πρέπει να τρως στο πρωινό σου, γιατί κάνει τούρμπο το μεταβολισμό, είναι η κανέλα. Ενεργοποιεί τη θερμογένεση στο σώμα, σύμφωνα με την οποία το σώμα δημιουργεί ζέστη και καίει θερμίδες.

Και επειδή δεν πρόκειται να φας σκέτη κανέλα για πρωινό (και δεν πιάνεται τόσο αν την πασπαλίσεις στο freddo cappuccino), πρόσθεσε λίγη σε ένα μπολ με βρώμη που θα έχεις βάλει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Η παρακάτω συνταγή σου εξασφαλίζει ένα χορταστικό πρωινό που ταυτόχρονα επιταχύνει το μεταβολισμό σου και σε βοηθά να χάσεις βάρος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ladylike.gr

Θα χρειαστείς:

  • μισό φλιτζάνι βρώμη
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους chia
  • μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μήλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Διαβάστε επίσης: ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ΕΝΟΧΟ Μυστικό της Κανέλας

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ