Τέρμα τα Οδοντικά Εμφυτεύματα! Νέα Δόντια σε 9 Εβδομάδες από βλαστοκύτταρα

Τέρμα τα Οδοντικά Εμφυτεύματα! Νέα Δόντια σε 9 Εβδομάδες από βλαστοκύτταρα

Αρκετός κόσμος έχει βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να βγάλει ένα ή περισσότερα δόντια και να τα αντικαταστήσει με οδοντικά εμφυτεύματα. Τώρα, όμως, φαίνεται πως αυτή η διαδικασία έφτασε στο τέλος της.-d-

Εάν σας λείπει κάποιο δόντι, σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να βάλετε οδοντικό εμφύτευμα. Πιθανώς να γνωρίζετε πόσο κοστίζουν τα οδοντικά εμφυτεύματα και πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι υδράργυρος ή ασήμι.

Αλλά τι θα λέγατε αν μπορούσαμε να βγάλουμε ξανά δόντια; Ευτυχώς, αυτή είναι η νέα εξέλιξη στην στοματική υγιεινή που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Dr. Jeremy Mao και η ομάδα του από το πανεπιστήμιο Columbia κατάφεραν να αναπτύξουν δόντια από βλαστοκύτταρα.

Εξήγησε: «Το δόντι που λείπει αντικαθίσταται από βλαστοκύτταρα από το σώμα σας και το δόντι αρχίζει να συγχωνεύεται με τους ιστούς από μόνο του.»

Τελικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος των ακριβών επεμβάσεων για την αντικατάσταση δοντιών που λείπουν στο κοντινό μέλλον, οι οποίες κρύβουν και πολλούς κινδύνους.

Προς το παρόν, οι οδοντίατροι είναι περιορισμένοι από τις επεμβάσεις που είναι διαθέσιμες αλλά η έρευνα του Dr. Mao και της ομάδας του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από σπασμένα κόκαλα μέχρι γενετικές διαταραχές.

Παρόλο που η διαδικασία για την ανάπτυξη του δοντιού διαρκεί 9 εβδομάδες, είναι πιθανό οι άνθρωποι να προτιμούν να έχουν δικό τους DNA, παρά ένα ξένο σώμα που απειλεί την στοματική τους υγεία.

Προς το παρόν η έρευνα είναι στα πρώτα της στάδια και δεν είναι διαθέσιμη στο κοινό αλλά αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

true.gr και koyzoylo.gr

loading...