Ο Τιτανικός και η εμπλοκή Μασόνων. Μυστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας

Ο Τιτανικός και η εμπλοκή Μασόνων. Μυστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας

Το ναυάγιο του Τιτανικού έχει προκαλέσει πλήθος από θεωρίες συνωμοσίας που η κάθε μία αφηγείται και μία διαφορετική πτυχή υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, όμως, πιθανότητα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο.-d-

Εμπλοκή Μασόνων στις έρευνες που διεξήχθησαν για το ναυάγιο του Τιτανικού δείχνει έρευνα, σύμφωνα με τα όσα έχει μεταδώσει η βρετανική Telegraph.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα μυστικό αρχείο το οποίο περιέχει τα ονόματα 2 εκατ. μασόνων και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα γενεαλογίας, αποκαλύπτει για πρώτη φορά εκτεταμένη συμμετοχή των μασόνων στις έρευνες για τα αίτια της καταστροφής.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δικαστής που επέβλεψε τις έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου ήταν Μασόνος, όπως επίσης και αρκετοί άλλοι. Πιο αναλυτικά ενώ η έρευνα της Γερουσία των ΗΠΑ για τα αίτια του ναυαγίου επέρριψε ευθύνες στον Βρετανικό Οργανισμό Εμπορίου επειδή επέτρεψε να υπάρχει στο πλοίο σκανδαλωδώς ένας μικρός αριθμός από σωσίβιες λέμβους, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λόρδο Μέρσεϊ, ο οποίος επόπτευε τις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως διαβάζουμε στο makeleio.gr

Ο Μέρσεϊ φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να μην επέρριψε ευθύνες στον Βρετανικό Οργανισμό Εμπορίου. Και αυτό διότι φέρεται να υπήρξαν ευθύνες ανθρώπων οι οποίοι ήταν Μασόνοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε ακόμη ονόματα Μασόνων που φέρονται να είχαν εμπλοκή με το ναυάγιο, συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο ειδικός στην έρευνα για το ναυάγιο του Τιτανικού, Νίκ Κόμπτον δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου του Τιτανικού στην Βρετανία ήταν συγκάλυψε επειδή αθώωσε τους περισσότερους από τους εμπλεκομένους».

«Ακόμη και ο καπετάνιος απαλλάχτηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκείνη την εποχή όλα τα πλοία επιτάχυναν στον πάγο δίχως σοβαρές συνέπειες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται το αρχείο με τα ονόματα των Μασόνων, ακόμη και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης φέρεται να ήταν Μασόνος, ενώ Μασόνοι φέρονται να ήταν και επιφανή μέλη της βρετανικής κοινωνίας, όπως για παράδειγμα ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και άλλοι, σύμφωνα με το makeleio.gr

loading...