Βρήκε ένα θαμμένο κουτί με το κεφάλι ενός Λυκάνθρωπου, στα Σκόπια

Βρήκε ένα θαμμένο κουτί με το κεφάλι ενός Λυκάνθρωπου, στα Σκόπια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εκεί που όργωνε το χωράφι του, ο κύριος Trayche Draganov βουλγαρικής καταγωγής, στο μικρό χωριό Novo Selo στα Σκόπια ανακάλυψε ένα αλυσοδεμένο κουτί. Όταν το άνοιξε, σίγουρα δεν περίμενε να βρει αυτό που βρήκε.

Περίμενε κάποιον θησαυρό ή κάτι άλλο πιο γνώριμο. Αλλά έμεινε κόκκαλο, γιατί περιείχε ένα περίεργο κρανίο:

Βρήκε ένα θαμμένο κουτί με το κεφάλι ενός Λυκάνθρωπου, στα Σκόπια

Αμέσως τρομοκρατήθηκε γιατί υπέθεσε ότι πρόκειται για το κρανίο ενός λυκανθρώπου!. Εξάλλου, ο μύθος του λυκανθρώπου στα βαλκάνια ήταν αρκετά διαδεδομένος μέχρι πρόσφατα.

Σύμφωνα με την παράδοση και τους θρύλους, όταν οι άνθρωποι έρχονταν σε επαφή με τέτοια «όντα», τα σκότωναν, έκοβαν το κεφάλι τους και έκαιγαν το σώμα ύστερα από εξορκισμό. Όποιος, αργότερα, έβρισκε το κεφάλι του λυκανθρώπου τότε αυτός, αφού πέθαινε θα ξαναγύριζε πίσω στην ζωή ως λυκάνθρωπος, όπως ο κ Draganov δήλωσε στην ιστοσελίδα Ancient Origins

Το κρανίο, πράγματι, μοιάζει με λύκου, αλλά με αρκετά διευρυμένο μέτωπο που απαντάται μόνο στα πρωτεύοντα θηλαστικά, όπως για παράδειγμα στους ανθρώπους, τους γορίλες και τους πιθήκους, σύμφωνα με την βρετανική express.co.uk

Πολλοί, όμως, δεν πείστηκαν από το εύρημα του κ Draganov, καθώς σύμφωνα με τους σκεπτικιστές, το ξύλινο κουτί που φέρεται να βρήκε, δεν μοιάζει να είναι τόσο σάπιο όσο θα περίμενε κανείς εφόσον υποστηρίζεται είχε θαφτεί στο χώμα και τη λάσπη, αλλά και το άχυρο μέσα στο κουτί φαινόταν αρκετά φρέσκο.

Πάντως ο ιστορικός Filip Ganev, ο οποίος φωτογράφησε το κρανίο και το έδειξε σε πιο ειδικούς των άγριων ζώων, υποστήριξε ότι το κρανίο πιθανώς να ανήκε σε έναν παραμορφωμένο λύκο που έπασχε από τη νόσο του Paget, η οποία προκαλεί στα κρανία των θηλαστικών αύξηση μεγέθους, με αποτέλεσμα να μοιάζουν περισσότερο με εκείνο του ανθρώπου.

Εφόσον αυτά ισχύουν τότε, το κρανίο στο κουτί έχει να κάνει με ένα λύκο που έπασχε από τη νόσο του Paget οπότε έδωσε την λανθασμένη εντύπωση, σε συνδυασμό με τις δεισιδαιμονίες, ότι πρόκειται για έναν λυκάνθρωπο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Βρήκε ένα θαμμένο κουτί με το κεφάλι ενός Λυκάνθρωπου, στα Σκόπια
Το κρανίο που βρέθηκε στο κουτί

Εσείς τι νομίζετε για όλα αυτά;

diadrastika.com