Οι άγριες Άρπυιες αποδεικνύουν ότι τα μυθικά πλάσματα εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα

Οι άγριες Άρπυιες αποδεικνύουν ότι τα μυθικά πλάσματα εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η άγρια ​​άρπυια είναι ένα εντυπωσιακό πουλί που είναι εκπληκτικά μεγαλοπρεπές. Όποιος έχει δει ποτέ αυτό το μεγαλοπρεπές ιπτάμενο “θηρίο”, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μείνει εντυπωσιασμένος θαυμάζοντας την φυσική του ομορφιά.

Αυτά τα πουλιά είναι γνωστά για το τρομερό μέγεθος και το μυστηριώδες όνομά τους, καθώς φέρουν το όνομα του μυθικού τέρατος των Αρπυιών της αρχαιότητας, κι αυτό συμβαίνει για έναν πολύ καλό λόγο. Είναι σχεδόν μυθικοί από τη φύση τους!

Οι άγριες άρπυιες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον Linnéus στο Systema Natuae το 1758 ως Vultur Harpyja. Το όνομα του είδους, harpyja, προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, καθώς αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία, όπου σύμφωνα με αυτήν οι Άρπυιες χαρακτηρίζονται ως πνεύματα του ανέμου που έφερναν τους νεκρούς στο βασίλειο του Άδη ενώ περιγράφονται να είχαν σώμα αετού, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Και… πραγματικά… αν δείτε το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω με αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα θα διαπιστώσετε ότι αυτή η ονομασία που τους δόθηκε, τα χαρακτηρίζει σχεδόν απόλυτα!

Οι Feral Harpies απαντώνται συχνότερα στα βραζιλιάνικα τροπικά δάση, αν και βρίσκονται σε πολλά άλλα μέρη όπως το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό αρπακτικό που βρέθηκε στο τροπικό δάσος, αν και δεν είναι ο μεγαλύτερο. Αυτός ο τίτλος πηγαίνει στον αετό των Φιλιππίνων.

Το πτηνό άρπυια, είναι ένας θανατηφόρος θηρευτής αφού τα νύχια τους έχουν μήκος περίπου 7 έως 10 εκατοστών, το ίδιο μέγεθος με τα νύχια μιας αρκούδας grizzly. Είναι τόσο ισχυρά που όταν εφορμούν μπορούν να αρπάξουν ζώα στο μέγεθος μαϊμούδων με μεγάλη ευκολία.

Οι άγριες νεαρές άρπυιες είναι πολύ διαφορετικές από τις ενήλικες, καθώς τείνουν να έχουν ένα λευκό ή γκριζωπό χρώμα σε όλο τους το σώμα. Τα ανώτερα μέρη του σώματος έχουν κυρίως ένα γκριζωπό καφέ, αλλά η κορυφή του κεφαλιού είναι λευκή.

Τα μικρά, αρχίζουν να μοιάζουν με τους γονείς τους γύρω στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Τα νεαρά αρπακτικά αρχίζουν να πετούν περίπου έξι μήνες μετά την εκκόλαψη, αλλά εξακολουθούν να μένουν κοντά στις μητέρες τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακολουθήστε αυτό το εκπληκτικό βίντεο που είναι σίγουρο ότι παρόμοιό τους δεν έχετε ξαναδεί:

Inside a Harpy Eagle Nest | Ultimate Killers | BBC

diadrastika.com