Άγριο τριαντάφυλλο: Ο θρύλος της Ελίζα Ντέι και το βαθύτερο νόημά του

Άγριο τριαντάφυλλο: Ο θρύλος της Ελίζα Ντέι και το βαθύτερο νόημά του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στα μεσαιωνικά χρόνια, υπήρχε μια γοητευτική νεαρή γυναίκα με την ονομασία Elisa Day. Ζούσε στην Ιρλανδία. Λέγεται ότι η ομορφιά της έμοιαζε με εκείνη των άγριων κόκκινων τριαντάφυλλων που αναπτύσσονται κατά μήκος ενός ποταμού.

Μια μέρα ένας άντρας ήρθε στη μικρή πόλη όπου ζούσε η Ελίζα και αμέσως ερωτεύτηκε μαζί της.

Την πρώτη ημέρα, την επισκέφθηκε στο σπίτι. Την επόμενη μέρα εκείνη του έφερε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Μετά από αυτό εκείνος, ζήτησε από την Elisa να τον συναντήσει, εκεί που φύτρωναν τα άγρια ​​τριαντάφυλλα. Όπως αναφέρει ο θρύλος, αυτό το ζευγάρι άρχισε τα ραντεβουδάκια, αλλά αυτό το ειδύλλιο κράτησε μόνο τρεις ημέρες.

Την τελευταία μέρα εκείνος την πήγε στο ποτάμι όπου την σκότωσε. Αυτή η κακή ψυχή περίμενε ώσπου να του δοθεί η ευκαιρία για να την χτυπήσει με μία μεγάλη πέτρα πίσω από το κεφάλι της. Τότε ψιθύρισε: «Όλη η ομορφιά πρέπει να πεθάνει».

Ο δολοφόνος έβαλε τότε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ανάμεσα στα δόντια του και έσπρωξε το σώμα της Elisa στο ποτάμι. Λέγεται πως μετά τον πρόωρο θάνατό της, πολλοί άνθρωποι που βολτάριζαν εκεί, είδαν αρκετές φορές το φάντασμα της Elisa να περιπλανιέται άσκοπα κατά μήκος του ποταμού.

Αυτό που είδαν έχει περιγραφεί ως μία πολύ όμορφη νεαρή γυναίκα, αλλά όποιος την έβλεπε από την πλάτη, παρατηρούσε στην εμφάνισή της το αίμα να ρέει στη μία πλευρά του κεφαλιού της και να φέρει ένα μόνο τριαντάφυλλο στο χέρι της.

Σήμερα, το φάντασμα εξακολουθεί να στοιχειώνει τον ποταμό και τα περίχωρά του, σαν να μην μπορούσε η ψυχή της Elisa να συνεχίσει την ύπαρξή της στη μετά θάνατον ζωή.

Το σώμα της Elisa δεν βρέθηκε ποτέ και το πραγματικό της όνομα δεν έγινε ποτέ γνωστό. Την αποκαλούσαν συχνά με το παρατσούκλι “το άγριο τριαντάφυλλο”. Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο δολοφόνος της, μόνο ότι ήταν ένας φρικτός άνθρωπος που θυμωμένος, πήρε τη ζωή της και στο εξής, θα υποφέρει.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Υποστηρίζεται ότι τα παραπάνω δεν είναι παρά ένας αστικός μύθος ο οποίος είναι ίσως ένας φορέας απλής ηθικής. Η αγάπη οδηγεί μερικές φορές στη χαρά και μερικές φορές στη θλίψη. Όμως, πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα: ότι πολλές φορές εμπιστευόμαστε κάποιον που δεν το αξίζει, του προσφέρουμε ό,τι αγνότερο έχουμε κι εκείνος το κομματιάζει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το φτάσει ποτέ, ή δεν τον ενδιαφέρει να το αγγίξει.

diadrastika.com