Μια χαμένη αρχαία πόλη λαξευμένη σε στερεό βράχο στη μέση της ερήμου (video)

Μια χαμένη αρχαία πόλη λαξευμένη σε στερεό βράχο στη μέση της ερήμου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πιο διάσημος αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο είναι αναμφισβήτητα η χαμένη πόλη της Πέτρας, αλλά υπάρχουν πολλές παρόμοιες τοποθεσίες διασκορπισμένες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Όλες φαίνεται να αποτελούν το έργο ή την συνέχεια μιας ισχυρής αυτοκρατορίας του αρχαίου κόσμου που σταδιακά χάθηκε.

Ένα εκπληκτικό μέρος που ονομάζεται Mada’in Saleh, που σημαίνει τις πόλεις Saleh, βρίσκεται στην περιοχή Al Madinah στο Hejaz στη Σαουδική Αραβία.

Είναι το έργο του βασιλιά Nabataean, που δημιουργήθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ., και κατέστησε την περιοχή αυτή τη δεύτερη πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου, με την Πέτρα να είναι η πρωτεύουσα.

Το Mada’in Saleh, είναι μια τοποθεσία που έγινε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 2008. Περιλαμβάνει 131 μνημειώδεις κατασκευές, κάθε μία από τις οποίες έχει περίτεχνα διακοσμημένες προσόψεις. Αλλά τι είναι; Για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν; Από ποιους;

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε εκπληκτικά μνημεία από έναν αρχαίο κόσμο για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα:

A Lost Ancient City Carved Out of Solid Rock in the Middle of the Desert? | Ancient Architects