Τι αποκαλύπτει η φωνή μας για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας

Τι αποκαλύπτει η φωνή μας για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως ακούγεται η φωνή σας σε άλλους ανθρώπους; Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να σας εντοπίσουν μόνο από τον ήχο της φωνής σας. Αλλά, πέρα από αυτό, αποδεικνύεται ότι η φωνή μας λέει πολλά για εμάς και την προσωπικότητά μας.

Στην πραγματικότητα, χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να αποκαλύψει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου η φωνή του. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά η φωνή σας όχι μόνο ακούγεται μοναδική, αλλά φέρνει χρήσιμες και μερικές φορές απροσδόκητες πληροφορίες, όπως το ύψος σας, την δύναμή σας και πολλά άλλα ειδικά χαρακτηριστικά για εσάς, χωρίς κάποιος να χρειάζεται καν να σας δει.

Οι εξωστρεφείς τείνουν να μιλούν δυνατά, γρήγορα και με ενθουσιασμό. Οι εσωστρεφείς τείνουν να μιλούν ήσυχα και πιο αργά.

Μόνο μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του αν κάποιος σας εμπιστεύεται ή όχι.

Οι ψηλότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν μια βαθύτερη φωνή, ενώ οι κοντύτεροι τείνουν να έχουν δυνατότερη φωνή.

Εάν μια γυναίκα βρίσκεται στο σημείο του κύκλου της όπου είναι πιο γόνιμη, η φωνή της ανεβαίνει ακούσια ένα κλικ περισσότερο από τις υπόλοιπες μέρες.

Οι άνδρες με τις βαθύτερες φωνές σημείωσαν την υψηλότερη δύναμη του σώματος, ειδικά στο άνω μέρος του σώματος.

Εάν έχετε παρατηρήσει πολλές αλλαγές στη φωνή ενός ατόμου, στον ρυθμό με τον οποίο μιλούν, στον τόνο και την κλίση της φωνής τους, ή εάν η φωνή τους έχει γίνει πιο ήσυχη, ενδέχεται να έχουν νόσο του Πάρκινσον.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εάν η φωνή ενός ατόμου ακούγεται παγερή, σφιχτή και απότομη, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα των άλλων.

Απλά αυξάνοντας τη φωνή σας και μιλώντας επάνω στους άλλους ανθρώπους με έναν απότομο, ψυχρό τρόπο, σας κάνει να ακούγεστε σαν να προσπαθείτε να καλύψετε την έλλειψη γνώσης ή εμπειρίας σας.

Αν είμαστε στριμωγμένοι, αγχωμένοι ή πιεσμένοι, οι φωνητικές χορδές τείνουν να σφίγγονται. Αυτό θα κάνει τη φωνή να ακούγεται ανομοιογενή και οι άνθρωποι τείνουν να μπερδεύουν τα λόγια τους ή να κάνουν σαρδάμ.

Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση θα έχει έναν ομαλό και σταθερό ήχο, θα κρατήσει την ένταση του σε ένα άνετο, σταθερό επίπεδο, ενώ τα λόγια του θα βγουν με έναν ομαλό ρυθμό.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα στο πόσο ελκυστική ή ευχάριστη ακούγεται η φωνή σας και πόσο επιθυμητός είστε.

Μιλώντας αργά με ένα ζεστό τόνο δίνετε την εντύπωση ότι έχετε τον έλεγχο και την ευκολία, που αποτελεί μια καλή ένδειξη ότι είστε απόλυτα σε θέση να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο.

Μια φωνή απαιτητική, υπολογιστική και κρύα, κάνουν το πρόσωπο εύκολα αναξιόπιστο, όσο δίκιο κι αν έχει.

Οι φωνές των επιτυχημένων ανθρώπων τείνουν να έχουν χαμηλότερο και πιο ζεστό τόνο.

Ένα δημιουργικό άτομο μπορεί να μην μιλάει συχνά, διότι παρακολουθούν τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, ή μπορεί να σκέφτονται βαθιά. Αλλά όταν μιλάνε, σίγουρα δεν θα είναι βαρετό για τους άλλους να τους ακούσουν!

Παρακολουθήστε και το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

What Your Voice Reveals About You

diadrastika.com