Το Hubble φωτογράφησε τον δεύτερο διαστρικό επισκέπτη με την παράξενη προέλευση

Το Hubble φωτογράφησε τον δεύτερο διαστρικό επισκέπτη με την παράξενη προέλευση

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, φωτογράφησε τον 2Ι/Μπορίσοφ που είναι το δεύτερο γνωστό διαστρικό σώμα που διέρχεται από το ηλιακό μας σύστημα.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) έκανε την πρώτη παρατήρηση του διαστρικού κομήτη 2Ι/Μπορίσοφ, η ταχύτητα και η τροχιά του οποίου δείχνουν ότι έχει έλθει από κάπου πέρα από το ηλιακό σύστημα μας.

Η φωτογράφηση του Hubble παρέχει στους αστρονόμους την καλύτερη έως τώρα εικόνα του «επισκέπτη» και αποκαλύπτει μια συγκέντρωση σκόνης γύρω από τον παγωμένο πυρήνα, ο οποίος είναι πολύ μικρός για να γίνει διακριτός από το τηλεσκόπιο.

Ο 2Ι/Μπορίσοφ είναι το δεύτερο γνωστό διαστρικό σώμα που διέρχεται από το ηλιακό σύστημα μας μετά τον «Οουμουαμούα» που είχε εντοπισθεί το 2017. Ενώ όμως ο δεύτερος φάνηκε να είναι ένας αδρανής γυμνός βράχος, ο Μπορίσοφ είναι ενεργός όπως ένας κανονικός κομήτης, γι’ αυτό θεωρείται πλέον, ως ο πρώτος επιβεβαιωμένος διαστρικός κομήτης, ο οποίος πιθανώς έλκει την καταγωγή του από κάποιο άλλο αστρικό (ηλιακό) σύστημα.

Βρήκαν την προέλευση του δεύτερου διαστρικού αντικειμένου και ο τρόπος που έφτασε δημιουργεί απορίες καθώς, αμέσως πλην σαφώς, επιστήμονες υπονοούν πως “δραπέτευσε” με χαμηλότερη ταχύτητα από όση χρειαζόταν!

Το Hubble τον φωτογράφησε σε απόσταση περίπου 420 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Ο Μπορίσοφ, που κινείται με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 150.000 χιλιομέτρων την ώρα, θα κάνει την κοντινότερη προσέγγιση του στον Ήλιο στις 7 Δεκεμβρίου. Έως τα μέσα του 2020 θα έχει αρχίσει το ταξίδι εξόδου του από το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με το pentapostagma.gr

Δείτε και τα σχετικά βιντεάκια με την εικόνα του:

Interstellar Comet 2I/Borisov Spied by Hubble

Hubble Timelapse of Interstellar Comet 2I/Borisov

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

loading...