Μυστήρια του Μινωικού Πολιτισμού

Μυστήρια του μινωικού πολιτισμού

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ανακαλύψτε έναν από τους πιο αινιγματικούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, έναν πολιτισμό που ήταν απίστευτα προηγμένος για την εποχή του και που εξαφανίστηκε χωρίς να γνωρίζουμε πώς: ο απίστευτος μινωικός πολιτισμός.

Ένας πληθυσμός ανθρώπων με εξαιρετική πρόοδο κατοικούσε στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού, χτίζοντας επιβλητικά και όμορφα ανάκτορα και επέκταση της επιρροής της μέσω της Μεσογείου με εμπορικό τρόπο.

Όλα αυτά, είναι λίγο πολύ γνωστά για εμάς τους Έλληνες και ειδικότερα για εκείνους που ασχολούνται περισσότερο από τον μέσο όρο. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερο να δούμε πως βλέπουν τον Μινωικό Πολιτισμό έξω και πέρα από την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η Sonia Gupta de Aenigma επισκέπτεται μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών χώρων σε ένα θαυμάσιο ταξίδι που έκανε πρόσφατα και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να παρουσιάσει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό όσα έζησε και όσα της προκάλεσαν ενδιαφέρον.

Οι Μινωίτες δεν μας άφησαν μόνο μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης των αρχαίων πολιτισμών, αλλά άφησαν πίσω τους ένα σωρό μυστήρια για τους εαυτούς τους και κάποια αινιγματικά αντικείμενα.

Παρακολουθήστε αυτό το πολύ ενδιαφέρον, κατά την γνώμη μας, βίντεο που ακολουθεί:

ESPECIAL: Misterios de la civilización MINOICA

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.