Μυστηριώδες

Μυστηριώδες “κουτί” στον Άρη με χρώματα και ένα σχέδιο, φωτογραφίζεται από το Rover Spirit

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα παράξενο αντικείμενο που φαίνεται να έχει ορθές γωνίες, μοιάζει μεταλλικό και θυμίζει έντονα τενεκέ, ή κάποιο είδος δοχείου, βρέθηκε σε μία από τις εικόνες του Rover Spirit.

Κάθε φορά που συναντάμε εικόνες υποτιθέμενων δομών ή περίεργων ανωμαλιών στην επιφάνεια του Άρη, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το πιθανό φαινόμενο της παρειδωλίας.

Πολλοί άνθρωποι αφιερωμένοι αποκλειστικά στην ανασκόπηση όλων των εικόνων που στέλνονται από τον Άρη, έχουν δημοσιεύσει περίεργες φωτογραφίες εστιασμένες σε αυτά τα παράδοξα ευρήματα, με τα περισσότερα να φέρονται ότι αντιπροσωπεύουν πυραμίδες, θόλους και άλλα που παραπέμπουν σε αρχαίες κατασκευές ή κτίρια στο έδαφος του Άρη.

Τώρα, σε μια εικόνα στην ιστοσελίδα του Gigapan, την οποία διαχειρίζεται το Ames Research Center της NASA στο Moffett Field, της Καλιφόρνια, όπου αποθηκεύονται φωτογραφίες από τον Άρη, βρέθηκε ένα αντικείμενο που φαίνεται να είναι ένα δοχείο ή κιβώτιο.

Η φωτογραφία είναι εντελώς πραγματική, δεν είναι επεξεργασμένη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω και οδηγεί κατευθείαν στην αυθεντική εικόνα της NASA.

Αυτή η περίεργη φωτογραφία τραβήχτηκε στην επιφάνεια του Άρη από το Rover Spirit και εντοπίζεται με τον κωδική ονομασία Sun 1412. Είναι έγχρωμη και είναι αυτό που κάνει την διαφορά ακόμα πιο σημαντική.

Σε ένα ζουμ στην αρχική εικόνα βλέπουμε ένα περίεργο αντικείμενο στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας που φαίνεται να είναι ένα είδος εγκαταλελειμμένου κουτιού στο έδαφος του Άρη. Αλλά σε ένα ακόμα πιο κοντινό μπορούμε να δούμε το αντικείμενο ακόμα πιο καθαρά, οπότε και διακρίνουμε σε αυτό κάποια χρώματα και ένα σχέδιο.

Φαίνεται σαν κάποιος να ζωγράφισε κάτι πάνω σε αυτό το αντικείμενο, ή σαν να αποτελούσε δοχείο που έδειχνε απέξω το περιεχόμενό του με χρώματα και σχέδιο, όπως συνηθίζεται και στην Γη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε, είναι αυτές οι υποθέσεις ικανές να φανούν ως ισχυρές ενδείξεις ότι κάτι τεχνητό βρέθηκε στην επιφάνεια του Άρη; Κάτι που, ίσως, προσφέρει μια μικρή εικόνα για το τι ήταν ο Άρης πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν ίσως κατοικήθηκε;

Είναι, αυτό ένα πολύ μικρό δείγμα από τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού στον Άρη;

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να το δείτε καλύτερα με όσα κοντινά χρειάζονται, ενώ στην συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε και τον αυθεντικό σύνδεσμο της NASA με το αντικείμενο σε πανοραμική εικόνα:

MARS, a mysterious “box” is photographed by the Rover Spirit. What is NASA hiding from us?

diadrastika.com