Το πιθανό UFO που παρατηρήθηκε στην παραλία Etang-Salé στο νησί Reunion της Γαλλίας

Το πιθανό UFO που παρατηρήθηκε στην παραλία Etang-Salé στο νησί Reunion της Γαλλίας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έγινε ορατό στην παραλία Etang-Salé το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ. Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε πάνω από χίλιες φορές στα κοινωνικά δίκτυα, έχει φέρει πολλές αντιδράσεις, σε μεγάλο βαθμό, στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Αυτό το UFO, μερικές φορές στρογγυλό και φωτεινό με ένα μικρό σημείο φωτός στο κέντρο του, μερικές φορές επιμήκες, φαινόταν να αποτελείται από έναν προωθητήρα που προοριζόταν να το κάνει να κινείται.

Πέταξε πάνω από τη θάλασσα αρκετά δεκάδες μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Ο άνδρας που τράβηξε το περιστατικό από την παραλία Étang-Salé, έκπληκτος εμφανίζεται να λέει: “Τι είναι αυτός ο τύπος, ρε παιδιά; Wouaaah … τι είναι αυτό; Υπάρχουν UFOs στη Ρεϊνιόν!”

Για αυτόν τον μάρτυρα, αυτό το άγνωστο αντικείμενο έχει εξωγήινη προέλευση. Το βίντεο ανέβηκε στο Facebook και έχει μοιραστεί πάνω από χίλιες φορές. Σύντομα, δημοσιεύθηκαν πολλά σχόλια, όπου πολλά άτομα προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευση αυτού του ιπτάμενου αντικειμένου.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα κινέζικο φανάρι που ξεκίνησε από την παραλία ή ένα Led drone που χρησιμοποιούσαν κάποιοι ψαράδες τη νύχτα ή ένα αερόστατο …

Η Ομάδα Μελέτης και Πληροφόρησης για τα Ανεγνωρισμένα Αεροδιαστημικά Φαινόμενα (εντάσσεται στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών) μελετά επιστημονικά τον εντοπισμό των UFO που συλλέγονται στη Γαλλία.

Από τις 38 περιπτώσεις που σημειώθηκαν στο νησί της Ρεϋνιόν, 13 δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και μόνο μία περίπτωση θεωρείται ένα “ασαφώς αναγνωρισμένο φαινόμενο”, δηλαδή ότι δεν υπάρχει εύλογη εξήγηση.

Τα “αδιάγνωστα αεροδιαστημικά φαινόμενα” αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,5% όλων των περιπτώσεων που καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Μία παλαιότερη υπόθεση στο νησί Ρεϋνιόν

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στις 16 Νοεμβρίου 1992. Περίπου στις 4:30 π.μ., ένας μάρτυρας ξύπνησε από ένα δυνατό θόρυβο που έμοιαζε με μια μηχανή αεριωθούμενη με δύο προβολείς να φωτίζουν το δωμάτιό του. Παρατήρησε μια μεγάλη φωτεινή λευκή φωτεινή σφαίρα. Μετά από δέκα δευτερόλεπτα μια κοντινή βίλα είχε, με τη σειρά της, φωτιστεί έντονα από ένα κόκκινο φως.

Ένας νέος ήχος ακουγόταν και το λευκό φως εξαφανίστηκε. Αυτή η ακατοίκητη βίλα τότε δεν υπέστη καμία ζημιά. Μετά την εξαφάνιση του λευκού φωτός, μια μυστηριώδης κόκκινη κουκκίδα παρέμεινε πάνω από ένα δέντρο και μια ελαφριά ομίχλη συνέχιζε να υπάρχει εκεί όπου εμφανίστηκε η λευκή σφαίρα.

Δυστυχώς, δεν βρέθηκε καμία άλλη μαρτυρία. Ωστόσο, ένας γείτονας, αν και δεν είδε τίποτα, διαπίστωσε ότι τα σκυλιά του φοβήθηκαν πολύ την ίδια στιγμή.

Παρακολουθήστε το βίντεο με ένα UFO που παρατηρήθηκε στην παραλία Etang-Salé στο νησί Reunion της Γαλλίας:

Un OVNI a Etang salé les bains !! Ile de la réunion

diadrastika.com

loading...