Πομπέο: Ο Τραμπ είναι έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

[22/10/2019 - 10:52]

Πομπέο: Ο Τραμπ είναι έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

Έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας -σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί- είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Προτιμάμε την ειρήνη από τον πόλεμο» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο CNBC, και συνέχισε: «Αλλά σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση, να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει…», όπως αναφέρει το cnn.gr

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρή κριτική από πλευράς των Δημοκρατικών για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή. 

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να αποκαλύψει την «κόκκινη γραμμή» του Αμερικανού προέδρου -την εξέλιξη, δηλαδή, που θα ανάγκαζε τον Ντόναλντ Τραμπ να στραφεί εναντίον της Τουρκίας.

«Αναφέρατε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν. Θα χρησιμοποιηθούν και οι διπλωματικές δυνάμεις μας. Αυτές τις προτιμάμε» είπε ο κ. Πομπέο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, όπως αναφέρει το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το cnn.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ