Ταχυκαρδία: Πως να την σταματήσετε σε λιγότερο από ένα λεπτό

[14/10/2019 - 16:32]

Ταχυκαρδία: Πως να την σταματήσετε σε λιγότερο από ένα λεπτό

Η καρδιά σας ξεκινά να χτυπά δυνατά, πως μπορείτε να την κάνετε να ηρεμήσει; Εσείς γνωρίζετε πως να σταματήσετε την ταχυκαρδία σε λιγότερο από ένα λεπτό;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο απλές και αποτελεσματικές τεχνικές, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ταχυκαρδία.

Βύθιση

Με τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος, η ταχυκαρδία θα επιβραδύνει. Με αυτόν τον τρόπο, το νευρικό σύστημα προσαρμόζεται στις καινούργιες συνθήκες. Η καρδιά θα ανταποκριθεί πιο γρήγορα στη μείωση της θερμοκρασίας, επειδή είναι πιο κοντά από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος.

Τι πρέπει να κάνετε:

Να γεμίσετε ένα δοχείο με κρύο νερό. Όσο πιο κρύο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο.

Να κρατήσετε την αναπνοή σας και αν χρειαστεί, να κλείσετε τη μύτη σας με το χέρι και να βυθίσετε το κεφάλι σας στο κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα.

Αν δε βρείτε το κατάλληλο δοχείο, γεμίστε τις παλάμες σας με νερό και βουτήξτε εκεί το κεφάλι σας.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε μασάζ με παγάκια στο πρόσωπό σας, δίνοντας έμφαση στην περιοχή των κροτάφων.

Ελιγμός Βαλσάλβα

Αυτός είναι ένας τρόπος να επηρεάσετε το νευρικό πνεύμονα, ο οποίος ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό.

Ο ελιγμός είναι ο εξής:

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και τεντώστε τους κοιλιακούς μυς σας.

Πιάστε τη μύτη σας με τον αντίχειρα και το δείκτη, κλείνοντας το στόμα και τα μάτια σας.

Προσπαθήστε να εκπνεύστε με τη μύτη και το στόμα κλειστά, ενώ εξακολουθείτε να τεντώνετε τους κοιλιακούς μυς σας.

Να σημειωθεί ότι καμία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν η ταχυκαρδία συνοδεύεται από έντονους πόνους στο στήθος, Ή μια έντονη αίσθηση έλλειψης αέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ζητήσετε ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με το enimerotiko.gr

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ