Ο βράχος των θεών με την ονομασία που θυμίζει την ελληνική λέξη Συγκυρία

Ο βράχος των θεών με την ονομασία που θυμίζει την ελληνική λέξη Συγκυρία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι ένας εκπληκτικός, θεαματικός και υπέροχος, είναι μερικά από τα επίθετα που οι άνθρωποι συνηθίζουν να περιγράφουν τη Sigiriya, μια αρχαία πόλη χτισμένη στην κορυφή μιας γιγαντιαία προεξοχής από γρανίτη που υψώνεται σε μια πεδιάδα της Σρι Λάνκα.

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο φυσικό γεωλογικό θαύμα, αλλά το γεγονός ότι ολόκληρος ο βράχος μετατράπηκε σε παλάτι προσθέτει μια άλλη διάσταση στην ομορφιά του.

Βρίσκεται στην περιοχή Matale της κεντρικής επαρχίας της Σρι Λάνκα και από το 1982 χαρακτηρίστηκε περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παρά το γεγονός ότι έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος αρχαιολογικού έργου στην περιοχή, ένα επίσης αρκετά μεγάλο μέρος του παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο.

Ένα από αυτά είναι εκείνο που συμβαίνει με το όνομά της, καθώς το Sigiriya, σύμφωνα με διάφορους ερευνητές ελληνότροπης σκέψης, θεωρούν ότι έχει προέλευση ελληνική, καθώς μοιάζει με την την ελληνική λέξη “συγκυρία”

Τι άλλα μυστικά κρύβει αυτός ο βράχος, ύψους 200μ, που λέγεται ότι τον έχτισαν οι θεοί; Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

An Ancient City Built by the Gods? The Lost City of Sigiriya | Ancient Architects

loading...