Πως να ανοίξουμε την πόρτα μας με μια κλωτσιά, αν βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πως να ανοίξουμε την πόρτα μας με μια κλωτσιά, αν βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σίγουρα, το να ξέρουμε πως να σπάσουμε μία πόρτα δεν είναι κάτι που θα χρειαστούμε συχνά. Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ. Ωστόσο, σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως πυρκαγιάς ή σεισμού, όπου η πόρτα μπορεί να έχει φρακάρει καλό είναι να ξέρουμε πως να απεγκλωβιστούμε.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω θα δούμε ένα ειδικά εκπαιδευμένο άνδρα που μας δίνει τις οδηγίες και τον τρόπο για να σπάσουμε μία πόρτα με μία κλωτσιά.

Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείτε για την διάσωση ομήρων, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις απεγκλωβισμού και έχει να κάνει, κυρίως, με εσωτερικές πόρτες διαμερισμάτων ή κτιρίων, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να σπάσουμε πόρτες ασφαλείας με ιδιαίτερη ενίσχυση ή πόρτες που ανοίγουν προς την μεριά που βρισκόμαστε εμείς.

Όμως οι περισσότερες οικιακές κατασκευές και διαμερίσματα έχουν ελαφρές εσωτερικές πόρτες. Αν λοιπόν, υπάρχει κίνδυνος από σεισμό και η πόρτα έχει φρακάρει, αν η πόρτα είναι κλειδωμένη και δεν έχετε πρόχειρα τα κλειδιά σας, αλλά πίσω σας οι φλόγες μιας φωτιάς σας απειλούν άμεσα και δεν έχετε χρόνο να τα ψάξετε, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να κλωτσήσετε σωστά μια πόρτα, να την σπάσετε και ξεφύγετε από κάποιον πιθανό κίνδυνο.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πως θα το καταφέρετε:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

How to Properly Kick in a Door | Breaching Techniques | Tactical Rifleman

diadrastika.com

loading...