Αρχαίος οικισμός με αποχέτευση 11.800 ετών στην σημερινή Τουρκία

Αρχαίος οικισμός με αποχέτευση 11.800 ετών στην σημερινή Τουρκία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχουν υπάρξει πολλές νέες ανακαλύψεις που έρχονται από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες και η τελευταία που έχει ανακοινωθεί στον κόσμο είναι ένας οικισμός 11.800 ετών στα νοτιοανατολικά.

Από την σημερινή επαρχία Mardin, έχουν περάσει στην διάρκεια των αιώνων πολλοί ισχυροί πολιτισμοί, όπως οι Σουμέριοι, οι Ακκάδιοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Χετταίοι, οι Ρωμαίοι, οι Οθωμανοί και πολλοί άλλοι.

Η ομάδα αρχαιολόγων ανασκάπτει στην περιοχή Dargeci, με σκοπό την τεκμηρίωση και τη διάσωση πολιτιστικών χώρων στην περιοχή, αλλά δεν περίμεναν να συναντήσουν έναν αρχαίο οικισμό 11.800 ετών, τόσο πλήρη που διέθετε σύστημα αποχέτευσης και πάνω από είκοσι αρχιτεκτονικές δομές.

Μόλις πριν από λίγο καιρό, στην ίδια τοποθεσία, εμπειρογνώμονες βρήκαν αρχικά έναν αρχαίο ναό, που επίσης λέγεται ότι είναι πάνω από 11.000 χρόνων, πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά τα νέα ευρήματα προέρχονται από μια παρόμοια χρονική περίοδο με την αινιγματική περιοχή του Gobekli Tepe, την οποία διάφοροι εμπειρογνώμονες αποκαλούν τον παλαιότερο ναό στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στη νοτιοανατολική επαρχία Sanliurfa της σημερινής Τουρκίας.

Το ενδιαφέρον για την χρονολόγηση των 11.800 χρόνων πριν, ή αλλιώς 9.800 π.Χ. είναι ότι τότε περίπου τοποθετείται το τέλος της γνωστής αλλαγής κλίματος από την Νεότερη Δρυάς, όταν οι θερμοκρασίες άρχισαν να αυξάνονται, μετά τους παγετώνες, μια εποχή που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός ξεκίνησε ξανά από την αρχή.

Γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, όταν αντιληφθούμε ότι οι γνώσεις του πολιτισμού δεν χάθηκαν εντελώς μέσα στους παγετώνες, αλλά διατηρήθηκαν και ανέκαμψαν μέχρι που, όπως φαίνεται, χάθηκαν παντελώς χωρίς να υπάρχουν κλιματικοί λόγοι.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ancient Settlement With Sewer Dating Back 11,800 Years Discovered in Turkey | Ancient Architects

diadrastika.com

loading...