Δύσκολοι λεκέδες: 12 εύκολα τρικ για να τους εξαφανίσετε από πράγματα που δεν καθάριζαν με τίποτα

Δύσκολοι λεκέδες: 12 εύκολα τρικ για να τους εξαφανίσετε από πράγματα που δεν καθάριζαν με τίποτα

Υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες σε αντικείμενα και σημεία στο σπίτι σας, που πιστεύετε πως δεν θα καθαρίσουν ποτέ, γι’ αυτό το αναβάλετε επ’ αόριστον.

Ορισμένοι από τους λεκέδες αυτούς είναι τα καμμένα λίπη, η σκουριά, το κερί και το κόκκινο κρασί.

Τα περισσότερα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν περισσότερο κακό πάρα κάλο, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε, παρά να μειώσουμε την χρήση τους στο ελάχιστο με άλλους φυσικούς και ανέξοδους τρόπους και να απομακρύνουμε δύσκολους λεκέδες που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα καθαρίσουν.

Δύσκολοι λεκέδες: 12 εύκολα τρικ

Θέλοντας να κάνουμε τη ζωή σας ευκολότερη, σας παραθέτουμε ένα οδηγό γεμάτο με έξυπνα κόλπα καθαρισμού και συνταγές για φυσικά καθαριστικά για δύσκολους λεκέδες για να γίνει το καθάρισμα του σπιτιού σας εύκολο, ανέξοδο και με γρήγορο τρόπο.

Τα παλιά ταψιά του φούρνου φαίνονται καινούργια

Χρειάζεσαι μαγειρική σόδα και οξυζενέ. Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο βρώμικο ταψί, στη συνέχεια ρίξτε λίγο οξυζενέ να γίνει σαν πάστα, τρίψτε και αφήστε το για λίγη ώρα να δράσει. Ξεπλύνετε την πάστα και δείτε το ταψί σας ξανά σαν καινούριο.

Απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες τσαγιού

Χρειάζεσαι μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό και νερό. Ανακατέψτε λίγο σόδα και απορρυπαντικό στην κούπα και προσθέστε βραστό νερό στο μείγμα. Περιμένετε 5 λεπτά και πλύνετε την κούπα.

Καθαρίστε τη σκόνη από τις σίτες των παραθύρων

Χρειάζεσαι ένας κύλινδρος χνούδι. Απλά περάστε τον κύλινδρο πάνω από την επιφάνεια που έχει σκόνη ή ιστούς αράχνης.

Καθαρίστε την θήκη ποτηριών στο αυτοκίνητό σας

Χρειάζεστε μία κάλτσα, ένα στρογγυλό ποτήρι που να ταιριάζει με το σχήμα της θήκης σας και στοματικο διάλυμα. Βάλτε μια κάλτσα στο κάτω μέρος ενός ποτηριού, ψεκάστε με το στοματικό διάλυμα την κάλτσα και βάλτε το ποτήρι με την κάλτσα στη θήκη ποτηριών του αυτοκινήτου και γυρίστε το μερικές φορές για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Επαναλάβετε αρκετές φορές έως ότου καθαριστεί η θήκη.

Αφαιρέστε τους από το χαλί σας

Χρειάζεσαι ζεστό νερό, αμμωνία, φιάλη ψεκασμού, παλια πετσέτα και σίδερο ρούχων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Προθερμάνετε το σίδερο. Σε μια φιάλη ψεκασμού, αναμίξετε την αμμωνία και το ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1 και ανακινήστε το μείγμα για να συνδυάσετε τα συστατικά μαζί, ψεκάστε το πάνω στο λεκέ, βάλτε μια πετσέτα και πιέστε το με ένα ζεστό σίδερο.

Μετακινήστε το σίδερο πάνω από την πετσέτα, ελέγξτε εάν ο λεκές έχει αφαιρεθεί και εάν όχι – ψεκάστε λίγο περισσότερο μείγμα, καλύψτε με την πετσέτα και συνεχίστε τη διαδικασία με το σίδερο.
Επαναλάβετε αρκετές φορές χρησιμοποιώντας νέες πετσέτες.

Καθαρίστε εύκολα το λιωμένο κερί

Χρειάζεσαι εφημερίδα και σίδερο ρούχων. Προθερμάνετε το σίδερο στη χαμηλότερη θερμοκρασία, καλύψτε το λιωμένο κερί όταν έχει παγώσει πάλι με ένα κομμάτι εφημερίδας και βάλτε το ζεστό σίδερο πάνω στην εφημερίδας και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις το κερί αρχίσει να λιώνει, αφαιρέστε το σίδερο και σκουπίστε το πάντα με την εφημερίδα.

Πλύνετε εύκολα το μπλέντερ σας

Χρειάζεσαι ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Ρίξτε το ζεστό νερό στο βρώμικο μπλέντερ και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπουνιού. Βάλτε το καπάκι και γυρίστε το μίξερ, περιμένετε μερικά λεπτά και ρίξτε το μείγμα έξω. Πλύνετε το πάλι με λίγο νερό.

Αφαιρέστε τις τρίχες των κατοικίδιων σας από τα έπιπλα

Χρειάζεσαι γάντια νιτριλίου. Βάλτε τα γάντια νιτριλίου και τρίψτε απαλά το χέρι σας πάνω στα έπιπλα μέχρι να είναι καθαρό.

Γρήγορη λύση για λεκέδες φρούτων και μούρων

Οι λεκέδες από τα μούρα, τα παγωτά φρούτων και τα λαχανικά μπορούν να απομακρυνθούν εύκολα με νερό.

Χρειάζεσαι δοχείο και βραστό νερό. Γεμίστε ένα δοχείο με πολύ βραστό νερό, βάλτε τα ρούχα που έχουν λεκέδες πάνω σε ένα άλλο δοχείο, αυτό το δοχείο πρέπει να είναι άδειο και ρίξτε το βραστό νερό, σιγά-σιγά από το ένα δοχείο στο άλλο πάνω από τους λεκέδες.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο λεκές, τόσο περισσότερο νερό μπορεί να χρειαστείτε. Θα εξαφανιστούν σταδιακά καθώς ρίχνετε το νερό πάνω τους. Μόλις τελειώσετε, βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Καθαρίστε τις πλάκες του σιδήρου ισιώματος των μαλλιών σας

Χρειάζεσαι οξυζενέ και 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε το οξυζενέ και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ μέχρι που να γίνει πάστα, δεν πρέπει να είναι πολύ υδαρή. Τοποθετήστε ένα παχύ στρώμα από αυτή πάνω από τις πλάκες του σιδήρου και αφήστε για 10 λεπτά. Σκουπίστε το με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι και είναι έτοιμο για χρήση.

Καθαρίστε τη σχάρα σας με κρεμμύδι

Χρειάζεσαι μισό κρεμμύδι και χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε τη σχάρα πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Πάρτε το μισό από ένα κρεμμύδι πιάστε το με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού στη σχάρα, αν δεν έχετε χυμό λεμονιού, τότε χρησιμοποιήστε ξίδι και τρίψτε το κρεμμύδι πάνω από τις σχάρες για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

enimerotiko.gr

loading...