Οι εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα που μοιάζουν να βγήκαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Οι εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα που μοιάζουν να βγήκαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Aρκετές από τις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα , ακόμη κι εκείνες που έχουν ηλικία πάνω από έναν αιώνα, συνεχίζουν να φαντάζουν επιστημονική φαντασία.

Και αυτό είναι απολύτως φυσικό, εφόσον ο επιστήμονας και εφευρέτης κατοχύρωσε πάνω από 700 εφευρέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν ποτέ εμπορική εφαρμογή.

Ορισμένες από αυτές τις εφευρέσεις ήταν τόσο «παράξενες» και προχωρημένες σε σχέση με την εποχή τους, που δεν υπήρχε η ελπίδα να βγουν ποτέ στην αγορά. Ο κατάλογος των πιο ασυνήθιστων εφευρέσεων του Τέσλα είναι απίστευτα μεγάλος.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Αυτό, διότι στα σχολεία όλου του πλανήτη, όλα τα παιδιά μαθαίνουν για τον Τόμας Έντισον που υποτίθεται ήταν ιδιοφυΐα και του χρωστάμε τη σύγχρονη τεχνολογία και φυσικά όχι για τον Τέσλα που έδωσε τα πάντα και πέθανε φτωχός και ξεχασμένος σε ένα δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή κατά άλλους, δολοφονήθηκε, γιατί τον φοβόντουσαν και θέλησαν έτσι να τον βγάλουν από τη μέση, όπως αναφέρεται στο el.gr

Με τον ίδιο τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο Αϊνστάιν, (υποτίθεται) ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος, τη στιγμή που ήταν απλά ένας μέτριος μαθητής και φυσικά όχι… ιδιοφυΐα.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε πως το εκπαιδευτικό σύστημα δεν διδάσκει την αλήθεια, πως δηλαδή ο Αϊνστάιν, λόγω του ότι δεν…«σκάμπαζε» ζητούσε από τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, «πέφτοντας στα πόδια του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν γράμματα που έχουν διασωθεί, να του διδάξει όσα ο ίδιος δεν καταλάβαινε.

Ο Τέσλα λοιπόν, πράγματι εφηύρε τον 20ο αιώνα, σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς, αφού μιλάνε τα ίδια τα γεγονότα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως για όλους τους επιστήμονες ή τους απλούς μελετητές που ασχολούνται με την ζωή και το έργο του Τέσλα, είναι πως πολλές από τις εφευρέσεις του, θεωρούνται πολύπλοκες και «ακατανόητες» ακόμη και για την σημερινή εποχή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ γνωρίζουμε πλέον πολλά για τη φύση γύρω μας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Παρακάτω θα δείτε, 10 από τις πιο περίεργες και θαυμαστές εφευρέσεις του, όπως για παράδειγμα η «πορφυρή πλακέτα», για τις οποίες ίσως να μην ακούσατε ποτέ πριν και που μέχρι και σήμερα προκαλούν θαυμασμό αλλά και πονοκέφαλο σε επιστήμονες και ερευνητές, που ακόμη αναρωτιούνται πως ένας άνθρωπος έκανε όλες αυτές τις εφευρέσεις και πως μπορούσε να έχει τέτοια γνώση, στον 19ο αιώνα, σύμφωνα με το el.gr

Top 10 Περίεργες Εφευρεσεις Του Νικολα Τεσλα