Τα 3 τρόφιμα στο πρωινό εάν θέλουμε να χάσουμε λίπος από την κοιλιά

Τα 3 τρόφιμα στο πρωινό εάν θέλουμε να χάσουμε λίπος από την κοιλιά

Εάν προσπαθείτε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, ίσως να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σας, να γυμνάζεστε περισσότερο και να μειώνετε τη ζάχαρη. Αλλά ένα από τα πράγματα που μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σας είναι η παράλειψη του πρωινού.

Όταν αφήνετε το σώμα σας πολλή ώρα χωρίς φαγητό, το αντιλαμβάνεται με άγχος και αυτό μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση της κορτιζόλης. προκαλώντας αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την απελευθέρωση της ινσουλίνης. Με αποτέλεσμα την συσσώρευση του λίπους κυρίως γύρω από την κοιλιά.

Φυσικά δεν σημαίνει πως με το που ξεκινήσετε να τρώτε πρωινό θα χάσετε λίπος από την κοιλιά. Ωστόσο εάν προσθέσετε μερικά τα παρακάτω τρόφιμα στο πιάτο, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.  

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και κρατάνε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά.  Ανακατέψτε τα στην ομελέτα, ή φτιάξετε χούμους. Μισό φλιτζάνι φασόλια πεςριέχει επτά γραμμάρια πρωτεΐνης και πέντε γραμμάρια ινών.

Ξηροί καρποί

Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν μια επιπλέον μισή μερίδα ξηρών καρπών ημερησίως κέρδισαν λιγότερο βάρος, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν. Εντάξτε τους ξηρούς καρπούς στο πρωινό σας μαζί με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

Πράσινα φυλλώδη

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ειδικά το σπανάκι μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και την αρτηριακή πίεση και την κορτιζόλη. Το σπανάκι είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της κορτιζόλης.

Επιπλέον οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά  υποστηρίζουν τα καλά βακτήρια του εντέρου. Πολλά κακά βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας που μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση βάρους. Μπορεί τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά να μην είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό, ωστόσο μπορείτε να τα εντάξετε στην ομελέτα ή στα muffins, σύμφωνα με το jenny.gr

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

loading...