Ο τρόπος να διατηρήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για διπλάσιο χρονικό διάστημα

Ο τρόπος να διατηρήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για διπλάσιο χρονικό διάστημα

Τα φρούτα είναι υγιεινά και νόστιμα. Τα περισσότερα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνη C, φυτικές ίνες και άλλες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία σας κάνουν καλό. Επιπλέον, χάρη στα φυσικά σάκχαρα σας δίνουν πολύ ενέργεια.

Το καλύτερο σνακ όταν πεινάτε είναι ένα μήλο, ένα πορτοκάλι ή ένα άλλο νόστιμο φρούτο. Αλλά είναι κρίμα όταν χαλάνε γρήγορα… Ευτυχώς, έχουν ένα χρήσιμο κόλπο που θα κρατήσει τα φρούτα σας φρέσκα για πολύ περισσότερο!

Με αυτό τον τρόπο, τα φρούτα δεν θα χαλάνε τόσο γρήγορα.

Φρούτα

Η συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα φρούτων είναι δύο κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι τα φρούτα χαλάνε γρήγορα επειδή είναι φαγητό που τρώγεται φρέσκο. Και είναι καλύτερο να κρατάτε τα φρούτα σας έξω από το ψυγείο γιατί χάνουν την γεύση τους. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αναγκάζεστε να πετάτε φρούτα πιο συχνά από ότι θα θέλατε.

Είναι δύσκολο να υπολογίσετε για πόσο καιρό θα μείνουν φρέσκα τα μήλα και τα αχλάδια. Ιδιαίτερα όταν έχει ζέστη, το φαγητό χαλάει πιο γρήγορα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να δαγκώσετε ένα μουχλιασμένο αχλάδι και σίγουρα θα ήταν και πεταμένα λεφτά.

Ευτυχώς, έχουμε ένα απλό κόλπο το οποίο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για δύο φορές περισσότερο καιρό. Και δεν θα χρειαστείτε χημικά συντηρητικά.

Πλύσιμο

Σίγουρα πρέπει να πλύνετε τα φρούτα πριν τα φάτε. Αλλά πολλοί άνθρωποι πλένουν όλο το μπολ με τις φράουλες, τα μπλούμπερι ή τα ράσμπερι και τρώνε μόνο λίγα από αυτά. Τα υπόλοιπα μπαίνουν στο ψυγείο ενώ είναι ακόμα υγρά. Μην το κάντε αυτό! Η υγρασία μουχλιάζει το φρούτο πολύ πιο γρήγορα. Πάντα να στεγνώνετε τα φρούτα σας πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Μήλα

Αγοράσετε πολλά μήλα; Τα περισσότερα μήλα διατηρούνται για μια εβδομάδα τουλάχιστον αλλά μπορείτε να τα διατηρήσετε ακόμα περισσότερο! Τυλίξτε το κάθε μήλο με μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τα προσεκτικά στο συρτάρι του ψυγείου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα ανοίγετε το συρτάρι με δύναμη καθώς αυτό θα κάνει τα μήλα να εμφανίσουν μαλακά καφέ σημάδια τα οποί σαπίζουν πιο εύκολα. Αν διατηρήσετε με αυτό τον τρόπο τα μήλα σας στο ψυγείο θα μείνουν ωραία και φρέσκα.

Ξύδι

Δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τα φρούτα σας να χαλάσουν αφού τα αγοράσετε. Με αυτό το απλό κόλπο θα μείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύδι, αλάτι και νερό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αφού αγοράσετε φρέσκα φρούτα βάλτε τα στον νεροχύτη. Γεμίστε τον νεροχύτη με νερό και προσθέστε μια κούπα ξύδι. Το ξύδι θα αφαιρέσει το κερί και την βρωμιά που υπάρχει στην φλούδα ή στην σάρκα του φρούτου. Θα αποτρέψει επίσης τον σχηματισμό μούχλας με αποτέλεσμα να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι το νερό για να σκοτώσετε τα μικρά έντομα. Αφήστε το φρούτο να μουλιάσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε το και στεγνώστε το με χαρτί. Το φρούτο θα διατηρηθεί για διπλάσιο χρονικό διάστημα από ότι συνήθως!

Ψυγείο

Τα περισσότερα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν πολύ καλά και εκτός ψυγείου. Όταν τα βάζετε στο ψυγείο χάνουν ακόμα και την γεύση τους! Μερικά φρούτα δεν μπαίνουν στο ψυγείο ενώ άλλα αν μπουν επιβραδύνεται η διαδικασία ωρίμανσης. Τα συνηθισμένα  ‘καλοκαιρινά φρούτα’ όπως οι φράουλες, τα ράσμπερι και τα κεράσια καλό είναι να διατηρούνται στο ψυγείο. Το ίδιο ισχύει και για τα σταφύλια αλλά και τα κομμένα φρούτα.

readbakery.com

loading...