Βρώμη: Πως μπορεί να μας βοηθήσει αν τρώμε καθημερινά το πρωί

[30/11/2019 - 10:57]

Βρώμη: Πως μπορεί να μας βοηθήσει αν τρώμε καθημερινά το πρωί

Η βρώμη, μεταξύ άλλων, μας βοηθά να διατηρήσουμε το δέρμα όμορφο, τα νύχια γερά και τα μαλλιά λαμπερά. Κάποιοι άνθρωποι τρέμουν όταν ακούνε την λέξη βρώμη.

Η βρώμη είναι συνηθισμένη στις δίαιτες – εντελώς άγευστη. Αλλά πέρα από το ότι είναι πολύ υγιεινή και βοηθά να χάσουμε βάρος, μπορεί να αποκτήσει φανταστική γεύση, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συνταγές.

Η βρώμη, επίσης, συμβάλλει στην πέψη και μας βοηθά με τα γαστρεντερικά προβλήματα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες Β1 και Ε διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα.

Η βρώμη, επίσης, μας βοηθά να διατηρήσουμε το δέρμα όμορφο, τα νύχια γερά και τα μαλλιά λαμπερά, αφού περιέχει πολύ σίδηρο, ψευδάργυρο και χαλκό. Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Μια έρευνα που έγινε το 2002 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση βρώμης μειώνει την πίεση και βελτιώνει την έκκριση ινσουλίνης μέσα σε 6 εβδομάδες, όπως διαβάζουμε στο apithano.gr

Δείτε ένα βίντεο αναλυτικό:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

What Will Happen If You Start Eating Oats Every Day

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ