Η αλήθεια πίσω από το βίντεο των υποτιθέμενων εξωγήινων κύκλων σε κοίτη ποταμού, στο Μεξικό

Η αλήθεια πίσω από το βίντεο των υποτιθέμενων εξωγήινων κύκλων σε κοίτη ποταμού, στο Μεξικό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Χαμός έχει γίνει στο ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα όπου μοιράζεται ένα βίντεο με κάποιους κύκλους που συνδέονται μεταξύ τους με ένα μοναδικό τρόπο, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην κοίτη ενός ποταμού και θυμίζουν τύπο ηλεκτρονικής πλακέτας.

Η επισκόπηση των κύκλων και των γραμμών που τους ενώνουν, σε περιοχή της Bahamita, νοτιοανατολικά του Μεξικού, προκάλεσε εικασίες σχετικά με την παρουσία UFO ή εξωγήινων μηνυμάτων στην περιοχή, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει ανθρώπινη μηχανή» ικανή να τις δημιουργήσει.

Ένας πιλότος της εταιρείας Aeroservicios Especializados, SA . ήταν ο άνθρωπος που εντόπισε το παράξενο εύρημα και το βιντεοσκόπησε, οπότε όταν η διάδοση των εικόνων έφτασε στα κοινωνικά δίκτυα, ξεκίνησαν οι εικασίες. Οι πιο δημοφιλείς ήταν εκείνες που σχετίζονταν με εξωγήινα μηνύματα. Άλλες εκδοχές πρότειναν ότι ήταν αγροκτήματα γαρίδας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών και Λιμνολογίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) εξήγησαν την προέλευση τέτοιων «μυστηριωδών» σχηματισμών και αποδείχθηκε ότι καμία σχέση με εξωγήινους και μηνύματα, δεν είχαν, όπως υποστήριξαν.

Πρόκειται για ένα σχέδιο διάσωσης και αποκατάστασης μαγγρόβιας διάπλασης. . Σύμφωνα με το greek_greek.enacademic.com, πρόκειται για μια φυτική διάπλαση που είναι χαρακτηριστική των αβαθών παραθαλάσσιων περιοχών και αποικίζει τις ιλυώδεις αποθέσεις των ποταμόκολπων και λιμνοθαλασσών τής τροπικής ζώνης, όπου τα δένδρα σε πολλές περιπτώσεις συγκρατούνται πάνω στην ιλύ με πολυάριθμες εναέριες κατακόρυφες ρίζες.

Ο ερευνητής του UNAM, Arturo Zaldívar Jiménez, δήλωσε ότι πριν από περίπου 50 χρόνια, η περιοχή μαγκρόβιας διάπλασης του νησιού Κάρμεν υποβαθμίστηκε επειδή οι ροές νερού διακόπτονταν.

Αυτό προκάλεσε την απώλεια ή εξαφάνιση του εδάφους, δημιουργώντας περισσότερες πλημμυρικές περιοχές όπου η μαγκρόβια διάπλαση πέθανε και δεν μπορούσε πλέον να γεννηθεί, να αναπτυχθεί και να αναρρώσει.

“Ως μέρος των ενεργειών αποκατάστασης που πρέπει να κάνουμε, είναι κυκλικές ανυψώσεις, που ονομάζονται κέικ, από το σχήμα τους, έτσι ώστε το μαγγρόβιο να μπορεί φυσικά να αποκατασταθεί. Αυτός είναι ο στόχος των μονάδων που εμφανίζονται στο βίντεο “, είπε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

River bed dries up revealing strange mud circles in remote area, Mexico Dec 10th (Disclose Screen)

diadrastika.com