Το τρικ με άμμο γάτας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να μην μαζεύεται υγρασία

Το τρικ με άμμο γάτας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να μην μαζεύεται υγρασία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο χειμώνας έφτασε και ένα φαινόμενο που συναντούν συχνά όσοι έχουν αυτοκίνητο, είναι να θαμπώνουν τα τζάμια ή να μαζεύεται υγρασία στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, οπότε η οδήγηση γίνεται αρκετά δύσκολη για τον κάθε οδηγό. Αλλά κι αν δεν συμβαίνει αυτό, η υγρασία υπάρχει μέσα στο αμάξι.

Η υγρασία δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα κόκαλά μας, ειδικά σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αλλά το βασικότερο πρόβλημα είναι όταν μαζεύεται υγρασία στα κρύσταλλα, οπότε “ιδρώνουν” και μας δυσκολεύει να δούμε από το παρμπρίζ ή τα παράθυρα.

Όμως, αντί να σκουπίζουμε και να ξανασκουπίζουμε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, ή να ανοίγουμε λίγο το παράθυρο για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ένας τύπος ισχυρίζεται ότι έχει βρει ένα εξαιρετικό κόλπο που αποτρέπει να δημιουργηθεί αυτή η υγρασία.

Το κόλπο είναι πολύ απλό και λύνεται με λίγη άμμο γάτας που μπορούμε να βρούμε στα μαγαζιά για κατοικίδια και να το βάλουμε μέσα σε μια κάλτσα και, φυσικά, να δέσουμε τις άκρες για να μείνει μέσα η άμμος και να μην χυθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια τοποθετούμε την κάλτσα με την άμμο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, με τελικό αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά υγρασία στα κρύσταλλα!

diadrastika.com

loading...