Το καθάρισμα ενός βρώμικου ταψιού με αλάτι γίνεται πολύ εύκολο

Το καθάρισμα ενός βρώμικου ταψιού με αλάτι γίνεται πολύ εύκολο

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να καθαρίσουν εύκολα ένα βρώμικο ταψί! Μπορεί να νομίζετε ότι τρελαθήκαμε λίγο – πως είναι εύκολο να καθαρίσεις ένα βρώμικο ταψί ψησίματος; Αυτό είναι αδύνατον! Λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε την λύση.

Οι μέρες που έπρεπε να τρίβετε πολύ ώρα για να καθαρίσετε ένα ταψί και πολλές φορές με ανεπιτυχή αποτελέσματα τελείωσαν. Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Φούρνος

Γιάμι, πίτσα ή ψητές πατάτες! Και σε ποιον δεν αρέσουν; Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε τον φούρνο τακτικά θα πρέπει και να τον καθαρίζετε τακτικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα ταψιά ψησίματος σας. Αν δεν τα καθαρίζετε τακτικά μετά θα είναι πραγματικά αδύνατον να τα καθαρίσετε.

Υποθέτουμε ότι όλοι σας κάποια στιγμή είχατε ένα βρώμικο ταψί ψησίματος, καμένα λίπη και καμένα υπολείμματα φαγητού… Πώς να απαλλαγείτε από αυτά; Θα χρειαστούν ατελείωτο τρίψιμο και μόνο η ιδέα ότι αυτό πρέπει να το κάνετε πριν ή μετά από κάθε γεύμα που μαγειρεύετε στον φούρνο φαντάζει σαν… εφιάλτης.

Δεν θα ήταν πιο ωραίο αν το καθάρισμα του ταψιού γινόταν μόνο του και εσείς απλώς χαλαρώνατε; Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι δυνατόν;

Ταψί

Όταν δεν καθαρίζετε τα ταψιά σας τακτικά, οι στρώσεις λίγδας και φαγητού γίνονται σκληρές σαν πέτρα με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να φαίνεται αδύνατον να τα καθαρίσετε αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα τα ταψιά θα καθαρίσουν σ χρόνο μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο αλάτι!

Βήμα 1: Καλύψτε όλο το ταψί με αλάτι. Εν τω μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 50 °C.

Βήμα 2: Βάλτε το βρώμικο ταψί καλυμμένο με αλάτι στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το εκεί μέχρι το αλάτι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Βήμα 3: Αφαιρέστε το αλάτι που περισσεύει από το ταψί.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε μια ανθεκτική σπάτουλα (για παράδειγμα μια ξύλινη) για να τρίψετε εύκολα των αλάτι που έχει παραμείνει μαζί με τα καμένα λίπη και το φαγητό.

Βήμα 5: Τώρα ξεβγάλετε το ταψί με λίγο νερό. Και αυτό είναι όλο!

Κοιτάξτε, είναι τόσο καθαρό αν και πριν από λίγο ήταν τόσο βρώμικο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χρόνος και λίγο αλάτι. 

Πηγή: T-Online και readbakery.com

loading...