Μυστηριώδης κάθετη ακτίνα φωτός προκαλεί πανικό σε καναδική πόλη. Τι υποστήριξαν οι Αρχές και οι κάτοικοι (video)

Μυστηριώδης κάθετη ακτίνα φωτός προκαλεί πανικό σε καναδική πόλη. Τι υποστήριξαν οι Αρχές και οι κάτοικοι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι κάτοικοι του Edmonton, στην επαρχία Alberta του Καναδά, έμειναν
έκπληκτοι κατά τα τέλη Νοεμβρίου, το βράδυ, όταν μια γιγαντιαία ακτίνα φωτός εμφανίστηκε στην πόλη, εντελώς ξαφνικά.

Αυτή η μυστηριώδης ακτίνα φωτός προκάλεσε μια τόσο μεγάλη σύγχυση που οι άνθρωποι έσπευσαν αμέσως στα τηλέφωνα και καλούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περίεργο φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά γύρω στις 7:00 μ.μ. και παρέμεινε ορατή για ώρες.

Όπως συμβαίνει συχνά με τέτοια γεγονότα, πολλοί άνθρωποι δημοσίευσαν φωτογραφίες του παράξενου πυλώνα φωτός στα κοινωνικά δίκτυα και έκαναν διάφορες εικασίες για την προέλευσή του.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς θεωρίες ήταν πως αυτή η κάθετη ακτίνα φωτός ήταν μία απόδειξη εισβολής εξωγήινων ή, τουλάχιστον, της ύπαρξης κάποιου τεράστιου αλλά μη ορατού ιπτάμενου δίσκου ο οποίος κάπου κρυμμένος στον ουρανό έστειλε μία ακτίνα στην Γη, για άγνωστους λόγους.

Πιθανότατα να λειτουργούσε ως ανελκυστήρας, όπως συμβαίνει σε ανάλογες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με διάφορες υποθέσεις.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η δέσμη φωτός δεν είχε ούτε εξωγήινη, ούτε δαιμονική προέλευση, όπως αρκετοί ανέφεραν σε σχόλιά τους. Η εξήγηση ήταν μια πολύ λογική και λιγότερο απειλητική.

Υποστηρίχτηκε πως είχε να κάνει με καύση στο διυλιστήριο πετρελαίου Strathcona που βρίσκεται έξω από το Έντμοντον, η οποία θα συνεχιζόταν για τις επόμενες 48 ώρες, όπως έγραψε η πυροσβεστική υπηρεσία. Σύμφωνα με το CBC News, αυτός ο τύπος αποτέφρωσης χρησιμοποιείται για την ασφαλή καύση αερίων. Αφορούσε μία προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο αυτή η εξήγηση δεν εμπόδισε ορισμένους συνωμοσιογράφους να ισχυριστούν ότι αυτή η δέσμη δεν είχε καμία σχέση με το διυλιστήριο Strathcona, διότι κατά γενικό κανόνα αυτό ενημερώνει εκ των προτέρων τους πολίτες για την οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις τους. Πιστεύουν, λοιπόν, ότι η αυτή η δέσμη φωτός είναι εξωγήινης προέλευσης.

Δείτε το βίντεο στην συνέχεια που αποθανατίζει την φωτεινή ακτίνα από διάφορες οπτικές γωνίες και αποστάσεις που τράβηξαν οι κάτοικοι – και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το τι μπορεί να ήταν αυτή δέσμη φωτός:

Misterioso Rayo de Luz aparece en Canadá y provoca el desconcierto en los Residentes

diadrastika.com