Οι νεράιδες έχουν επιστρέψει σε κάποια απομακρυσμένα σημεία στην φύση
Καλλιτεχνική απεικόνιση από tony241969 στο Pixabay

Οι Νεράιδες έχουν επιστρέψει σε κάποια απομακρυσμένα σημεία στην φύση
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια παρέα εφήβων είχε πάει στην Χαλκιδική, στην παραλία Λαγονήσι, στο μεσαίο πόδι. Εκεί, νοίκιασαν μια θαλάσσιο ποδήλατο με τσουλήθρα, από ένα υπαίθριο κατάστημα θαλάσσιων σπορ και πέρασαν απέναντι στο νησάκι – τύπου βραχονησίδα – Καλογριά.

Αφού αρμένισαν παράκτια διάλεξαν ένα καταπληκτικό μέρος και άρχισαν τις βουτιές. Κάποια στιγμή, έδεσαν το ποδήλατο και βγήκαν στην μικρή αμμώδη στεριά να ξεκουραστούν και να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Η μελωδική φασαρία

Κατά καιρούς, ο αέρας έφερνε στα αυτιά τους χαρούμενες φωνές και γέλια. Δεν ήταν σίγουρο από έρχονταν. Ο Δημήτρης, ο μεγαλύτερος της παρέας, φώναξε στους υπόλοιπους να σταματήσουν να μιλούν για να προσπαθήσει να καταλάβει από που ακουγόταν αυτή η μελωδική φασαρία.

Όταν νόμισε πως ήταν σίγουρος πως έφταναν πίσω από ένα μεγάλο βράχο, αποφάσισε να πάει να δει. Τα υπόλοιπα παιδιά προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, επειδή ήταν επικίνδυνα, αλλά εκείνος δεν άκουγε τίποτα και κανέναν.

Άρχισε να σκαρφαλώνει ξυπόλυτος αλλά με επιδεξιότητα. Ο βράχος ήταν καυτός και ζεμάταγε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει κοντά στην κορυφή. Ανασήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε από την άλλη μεριά. Από κάτω απλωνόταν ένας ορμίσκος με χρυσή άμμο λίγων τετραγωνικών. Εκεί είδε που έπαιζαν και χόρευαν νεαρές κοπέλες. Αν και ήταν αρκετά μακριά από αυτόν, διέκρινε πως δεν φορούσαν τίποτα.

Αλλά δεν ήταν αυτό το παράξενο. Του φάνηκε πως μερικές από αυτές μπορούσαν να στέκονται και να αιωρούνται πάνω από την ξανθιά άμμο, ενώ μερικές άλλες μπορούσαν να κινούνται πέρα-δώθε χωρίς καν να πατούν σε αυτή. Μπα, σκέφτηκε, τα μάτια μου κάνουν πουλάκια από τη ζέστη. Αδιανόητο.

Οι κοπέλες πετούσαν

Όμως, όσο κοιτούσε τόσο πιο πολύ έμοιαζε σίγουρος για το τι έβλεπε. Σκαρφάλωσε λίγο περισσότερο και έβγαλε από την τσέπη του το αδιάβροχο κινητό του που δεν αποχωριζόταν ποτέ από πάνω του. Είχε σκοπό να τραβήξει μερικά πλάνα σε μεγέθυνση για να δει αν έβλεπε καλά, ή αν θα ξεφτιλιζόταν στην παρέα του.

Άνοιξε το κινητό του και στο ζουμ διαπίστωσε πως οι κοπέλες ήταν γυμνές και ότι πράγματι πετούσαν με εκπληκτική κίνηση. Την ίδια στιγμή, όμως, ένα κομμάτι από τον βράχο που πατούσε, έφυγε από την θέση του, γλίστρησε και ο ίδιος. Με απεγνωσμένες προσπάθειες προσπαθούσε να στηριχτεί από κάπου χωρίς να τα καταφέρνει, φωνάζοντας.

Αποκτώντας δεκάδες γδαρσίματα και χτυπήματα σε όλο του το σώμα, τελικά, σταθεροποιήθηκε σε μια άκρη που, αν γλιστρούσε και από εκεί, θα κομματιαζόταν σε κοφτερούς βράχους, που παραμόνευαν από κάτω, λίγα μόνο από εκεί που έσκαγε το κύμα.

Ένιωσε δύο χέρια

Προσπάθησε να φωνάξει με όλη του τη δύναμη για βοήθεια, αλλά αυτή η φωνή δεν βγήκε ποτέ καθώς μάλλον θα πρέπει να είχε σπάσει ένα πλευρό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ξαφνικά, ένιωσε δύο χέρια, δυο μικρά χεράκια παιδικά, να τον ανασηκώνουν από πίσω. Βρέθηκε στον αέρα, χωρίς να ακουμπάει ή να πατάει πουθενά. Τρόμος τον πλημμύρισε επειδή νόμιζε προς στιγμή ότι έπεφτε, αλλά γρήγορα αυτή η αίσθηση άλλαξε σε έκπληξη γιατί κατάλαβε ότι μεταφερόταν στον αέρα.

Γύρισε να κοιτάξει ποιος ήταν εκείνος που τον κουβαλούσε, αλλά δεν μπόρεσε να δει. Όμως στην πλάτη του ένιωσε ζεστή σάρκα ενώ θα ορκιζόταν ότι τον ακουμπούσαν δύο γυναικεία στήθη. Επίσης, όσο βρισκόταν στον αέρα, νόμιζε ότι άκουγε φτερουγίσματα, σαν από τεράστιες μέλισσες.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ένιωσε στα πόδια του έδαφος και το σώμα του να ξαπλώνει μαλακά, σε ασφαλές μέρος. Γύρισε το κεφάλι του και ίσα που πρόλαβε να δει, ανάμεσα σε αυτόν και τον ήλιο, μια φιγούρα αρκετά γυναικεία με κοντά μαλλιά.

Δεν πρόλαβε να δει τίποτα άλλο καθώς εκείνη χάθηκε προς τα πάνω και ο ήλιος τον τύφλωσε.

Προσπάθησε να τους εξηγήσει

Η παρέα του που είχε ήδη ακούσει τις φωνές του έφτασε τρέχοντας για να τον βοηθήσει. Όταν ο Δημήτρης συνήλθε κάπως, προσπάθησε να τους εξηγήσει τι είδε και τι ένιωσε, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Του είπαν ότι είχε παραισθήσεις και ονειρευόταν νεράιδες.

Το κινητό του με το αποδεικτικό βίντεο, δεν βρέθηκε – ούτε είχε κανείς πρόθεση να ψάξει να το βρει με κίνδυνο της ζωή του – προφανώς θα είχε σπάσει από τη πτώση, ή θα είχε πέσει στη θάλασσα, ή θα είχε χωθεί σε κάποια από τις πτυχώσεις των βράχων.

Κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, με το κινητό κάποιου άλλου παιδιού και, τελικά, ο νεαρός σώθηκε.

Ένα παράξενο άρθρο με τίτλο: «Οι νεράιδες έχουν επιστρέψει»

Αρκετές μέρες μετά, ο νεαρός με πόνο στα πλευρά, διάβαζε την τοπική εφημερίδα-περιοδικό «Σαν τη Χαλκιδική Δεν Έχει» και στη δεύτερη σελίδα πρόσεξε ένα παράξενο άρθρο με τίτλο: «Οι νεράιδες έχουν επιστρέψει σε κάποια απομακρυσμένα σημεία στην φύση». Το ρούφηξε χωρίς ανάσα. Το άρθρο έγραφε:

«Μία πολύ παράξενη και καθόλα εναλλακτική είδηση έρχεται στο φως και ακούγεται σαν βγαλμένη από κάποιο ευφάνταστο παραμύθι που, ωστόσο, μοιάζει να φέρνει μαζί της έναν καλό οιωνό. Τελευταία έχουν αναφερθεί αλλόκοτα περιστατικά από ανθρώπους που θεωρούνται αξιόπιστοι.

»Μιλούν για μικρά κορίτσια, αλλά με διάπλαση γυναίκας, με φτερά στην πλάτη που τριγυρίζουν και γλεντούν σε δύσβατες παραλίες, ποτάμια και δάση. Αυτό συμβαίνει σε αρκετά μέρη του εξωτερικού, κυρίως στη Βρετανία και την Βόρεια Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα μας, με πρόσφατες αναφορές στην Χαλκιδική και ειδικότερα κοντά στην παραλία Αγκινάρα, μερικά χιλιόμετρα από το Νέο Μαρμαρά.

»Κανείς δεν πιστεύει αυτές τις ιστορίες για μικρούς ανθρώπους με γυναικείο σώμα και φτερά στην πλάτη, καθώς διατηρείται η πίστη και η πεποίθηση ότι έχουν να κάνουν με φαντασιώσεις και όχι για πραγματικότητα. Άραγε, όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν δει νεράιδες ή ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, το φαντάστηκαν.

»Πάντως αν και κανείς δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες ή βίντεο, όλοι ορκίζονται ότι τις είδαν και ακόμα-ακόμα ότι μίλησαν μαζί τους.

»Υπερβολές; Ποιος ξέρει; Περισσότερα για τις νεράιδες μπορείτε διαβάσετε στο τεύχος 428, του προηγούμενου μήνα, όπου με την ευκαιρία μιας παρόμοιας αναφοράς ότι εθεάθησαν νεράιδες στα Καλαμονήσια, είχαμε αναπτύξει ένα πλήρες αφιέρωμα, σύμφωνα με τη Λαογραφία και την Παράδοση».

Δεν φαντάστηκε αυτά που είδε

Ο Δημήτρης προβληματίστηκε πολύ με αυτό που διάβασε καθώς, το άρθρο φαινόταν έμμεσα να επιβεβαιώνει πως δεν φαντάστηκε αυτά που είδε και βίωσε.

Όταν το έδειξε σε μερικούς φίλους του, τα αγόρια ξεκαρδίστηκαν και άρχισαν να τον τρολάρουν, προσποιούμενοι την Τίνκερμπελ να του ρίχνει Νεραιδόσκονη από την οποία και μαγεύτηκε.

Οι κοπέλες, όμως, αν και αντέδρασαν με παρόμοιο αλλά ηπιότερο τρόπο, φάνηκαν πιο δεκτικές σε αυτή την πιθανότητα.

Διαβάστε επίσης: Οι Νεράιδες και τα Απλωμένα Ρούχα του Μωρού

diadrastika / Image by tony241969 from Pixabay