5 παρενέργειες του σκόρδου που πολλοί δεν γνωρίζουν

5 παρενέργειες του σκόρδου που πολλοί δεν γνωρίζουν

Εάν τυχαίνει να είστε λάτρεις του σκόρδου, τότε ήρθε η ώρα για να μάθετε όλη την αλήθεια! Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά στην κουζίνα και καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ως γνωστόν, δεν χρησιμοποιείται μόνο στο μαγείρεμα, αλλά θεωρείται συχνά και ως φάρμακο.Το σκόρδο βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ορισμένες παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης σκόρδου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Κακοσμία Του Στόματος

Η έλλειψη προσωπικής υγιεινής μπορεί να μην είναι η μόνη αιτία της κακοσμίας του στόματός σας, καθώς η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει δραματικά! Υπάρχουν διάφορες χημικές ουσίες μέσα στο σκόρδο που συμβάλλουν στην κακή αναπνοή.

Έτσι, προτού σκεφτείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας σκορδόψωμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα στοματικό διάλυμα σε σπρέϊ, καθώς η ανάσα σας μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική.

Δερματικά Εξανθήματα

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σκόρδου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και εξανθήματα. Το σκόρδο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται αλλινάση, το οποίο συνήθως προκαλεί δερματικά προβλήματα.

Συχνά συνιστάται να φοράτε γάντια όταν κόβετε το σκόρδο, καθώς το ίδιο ένζυμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και κνησμό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πονοκέφαλος

Το σκόρδο, αν ληφθεί σε ωμή μορφή, μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκέφαλο. Δεν προκαλεί πονοκέφαλο επί τόπου, αλλά μπορεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να διεγείρει το τρίδυμο νεύρο, το οποίο απελευθερώνει νευροπεπτίδια που πηγαίνουν στην μεμβράνη που καλύπτει τον εγκεφάλο, προκαλώντας πονοκέφαλο.

Θα μπορούσε να επιδεινώσει την κολπική μόλυνση

Είναι υψίστης σημασίας για τις γυναίκες να λαμβάνουν σωστή φροντίδα της κολπικής τους υγείας. Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ πάσχετε από κολπική λοίμωξη, είναι να αποφύγετε να καταναλώσετε σκόρδο, καθώς μπορεί να επιδεινώσει τη μυκητιασική λοίμωξη, ερεθίζοντας τους τρυφερός ιστούς του κόλπου.

Μπορεί να προκαλέσει έμετο και καούρα

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η κατανάλωση ωμών βολβών σκόρδου σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε έμετο και καούρα. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη σκόρδου.

Έτσι λοιπόν, είναι καιρός να μειώσετε την κατανάλωση σκόρδου, καθώς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας όταν το καταναλώνετε σε μεγάλη ποσότητα.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

loading...