Ο σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Βόρειο Ήπειρο που λέγεται ότι βρέθηκε το 1891, αλλά καταστράφηκε από άγνοια

Ο σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Βόρειο Ήπειρο που λέγεται ότι βρέθηκε το 1891, αλλά καταστράφηκε από άγνοια

Τον Ιούλιο του 1891, στη Φοινίκη, ένα χωριό κοντά στο Δέλβινο της Βορείου Ηπείρου, ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε άλλα ευρήματα και μια σαρκοφάγος εξαίσιας τέχνης, η οποία είχε πελώριες διαστάσεις. Η περίτεχνη αυτή σαρκοφάγος είχε μήκος 4,20 μέτρων και περιείχε έναν σκελετό ομοίου μεγέθους, ο οποίος είχε ύψος 4,16 μέτρων! Η κεφαλή του ήταν ανάλογη με την υπόλοιπη σωματική διάπλαση, ενώ τα πλευρά του είχαν πενταπλάσιο μέγεθος από αυτά των σημερινών ανθρώπων. Οι μηροί και οι βραχίονές του ήταν τεράστιοι και τα δόντια του ήταν κατάλευκα. Μάλιστα, το κάθε δόντι ζύγιζε περίπου 50 γραμμάρια.

Δυστυχώς, οι εργάτες που προέβησαν σε αυτή την ανέλπιστη ανακάλυψη, αγνοώντας παντελώς τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου μοναδικού ευρήματος, διέλυσαν με αγριότητα τα οστά του γίγαντα, για να τα περιφέρουν χάριν περιέργειας στα γύρω χωριά. Ο σκελετός του αρχαίου γίγαντα, ο οποίος ανακαλύφθηκε στη Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου το 1891 και ο οποίος έπρεπε να κοσμεί την προθήκη μουσείου, έμελλε να εξαφανιστεί από την άγνοια των ανθρώπων που τον έφεραν στο φως. Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν από τον Βορειοηπειρώτη φοιτητή Χαρ. Βότση.

Διαβάστε επίσης: Κι αν Γίγαντες χιλιάδων ετών ξυπνούν και η ελίτ τους εξαφανίζει;

Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 20/07/1891 και παρουσιάζει το strangepress.gr -d- Όμως, δυστυχώς, λόγω έλλειψης στοιχείων, δεν μπορεί να είναι σαφές, – σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά – αν πράγματι βρέθηκε ο γιγάντιος σκελετός, αν ήταν μια φάρσα της εποχής, αν πρόκειται υπερβολική εκτίμηση, ή αν αφορά κάποιο αστικό θρύλο. Ουσιαστικά, λοιπόν, χωρίς επίσημα στοιχεία, τίποτα δεν μπορεί να εκληφθεί ως πραγματικό γεγονός. Κατά συνέπεια, η μαρτυρία του φοιτητή πέφτει σε δυσμένεια. -d-

Image by Stefan Keller from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.