Χαλιά: Πως θα εξαφανίσουμε τους 4 πιο δύσκολους λεκέδες

Η εποχή του χαλιού είναι εδώ και ίσως αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που μας αρέσουν τον χειμώνα… ένα στρωμένο σπιτικό που δείχνει πολύ ζεστό και cosy. Τι γίνεται, ομως, με τους λεκέδες που όχι μόνο μας χαλάνε τη διάθεση αλλά μας δυσκολεύουν κιόλας;

Οι πιο δύσκολοι λεκέδες για τα χαλιά σας είναι οι εξής: από καφέ, από λάδι και από κρασί. Επίσης, ο λεκές από σάλτσα δεν είναι από τους εύκολους.

Λεκές από καφέ

Για να εξαφανίσετε έναν από τους πιο κοινούς λεκέδες θα χρειαστείτε λίγη μπύρα. Με το που θα πέσει ο καφές στο χαλί σας κάντε το εξής: Σκουπίστε ταμποναριστά το σημείο που λερώθηκε με ένα βαμβακερό πανί και έπειτα ρίξτε πάνω του μπύρα. Αφήστε την μπύρα να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα σκουπίστε με το βαμβακερό πανάκι. Αν δεν φύγει τελείως ο καφές επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Λεκές από λάδι

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να εξαφανίσετε λιπαρούς λεκέδες είναι να ρίξετε ζεστό νερό πάνω στον λεκέ. Αφήστε το για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε σε μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Τρίψτε προσεκτικά και θα δείτε τον λεκέ σας να εξαφανίζεται.

Λεκές από κρασί

Mε ένα βαμβακερό πανί απομακρύνετε το πολύ κρασί από το χαλί σας. Έπειτα ρίξτε πάνω στον λεκέ μαγειρική σόδα. Αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε λίγη υγρή σόδα. Ξεπλύνετε το σημείο με νερό.  Ο λεκές σας θα εξαφανιστεί στο λεπτό.

Λεκές από σάλτσα

Αν έσταξε σάλτσα στο χαλί ή τη μοκέτα σας, μη βιαστείτε να μετρήσετε ένα ακόμα «θύμα». Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και απλά ακολουθήστε τη συμβουλή μας!

Καταρχήν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να αφαιρέσετε την περιττή σάλτσα από την επιφάνεια του χαλιού. Στη συνέχεια, βουλιάξτε ένα νωπό πανί σε γλυκερίνη και τρίψτε με αυτό το χαλί σας κάνοντας απαλές κινήσεις.

Τέλος, μουσκέψτε ένα σφουγγάρι πιάτων σε ζεστό νερό και περάστε με αυτό το χαλί για να αφαιρέσετε τις σαπουνάδες. Το αποτέλεσμα; Θα το δείτε καθαρό και πάλι!

από spirossoulis.com εδώ και εδώ

loading...