απολυμαντικό χεριών

Απολυμαντικό σπρέι χεριών με επιπλέον ενυδάτωση και τρία μόνο υλικά

Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να κρατήσεις μακριά τα μικρόβια κατά, την εποχή των ιώσεων, της γρίπης και του κορονοϊού είναι να διατηρείς τα χέρια σου καθαρά, πλένοντας τα με σαπούνι και νερό και αποφεύγοντας την επαφή με το πρόσωπο.

Όταν όμως δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, η λύση είναι τα απολυμαντικά χεριών, σε ένα μπουκαλάκι που θα έχουμε πάντα μαζί μας, το οποίο επιπλέον θα χαρίζει στα χέρια μας επιπλέον ενυδάτωση.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, απολυμαντικό σπρέι χεριών, το ίδιο αποτελεσματικό με αυτό του εμπορίου, με 3 βασικά συστατικά:

Σπρέι χειροποίητου απολυμαντικού χεριών

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα καθαρό 95ο ή ισοπροπυλική αλκοόλη 99,5% (από το φαρμακείο)
  • 6 κουταλιές της σούπας αλόε βέρα τζελ
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού (tea tree oil)
  • 1 μπουκαλάκι ψεκασμού χωρητικότητας 60ml

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μικρό μπουκαλάκι ψεκασμού, με τη βοήθεια ενός χωνιού. Πριν από κάθε χρήση, να θυμάστε να ανακινείτε το μπουκαλάκι για να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή των αιθέριων ελαίων.

Συμβουλή

  • Μπορείτε να προσθέσετε ¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε για επιπλέον ενυδάτωση.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, για να κάνετε το σπρέι πιο αρωματικό αλλά και για να προσθέσετε επιπλέον αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Προσοχή

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κρατήστε τα απολυμαντικά, σπιτικά ή του εμπορίου, μακριά από μικρά παιδιά.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

amfipolinews

Φωτογραφία Kreuz_und_Quer από το Pixabay

loading...