διαστημοπλοιο

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη δική της Space Force. Τι συμβαίνει και μαζεύουν στρατό στο διάστημα;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η δημιουργία μιας Διαστημικής Δύναμης φαίνεται να έχει γίνει αναγκαιότητα για έθνη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία που διευρύνει επίσης τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα, με την Γαλλία να φαίνεται πως θέλει και αυτή να ακολουθήσει. Τώρα είναι η Ιαπωνία που έχει κάνει την επίσημη ανακοίνωσή της για την δική της δημιουργία μίας Space Force.

Η ιαπωνική Διαστημική Δύναμη θα είναι η πέμπτη για να γίνει επίσημη, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη δική τους το 2018 και η οποία ξεκίνησε πρόσφατα.

Στην πραγματικότητα, αυτή η δύναμη θα λειτουργεί παράλληλα με αυτή του Προέδρου Trump, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το διάστημα θα είναι ένα είδος “νέου πεδίου μάχης”.

Όλα δείχνουν ότι η νέα διαστημική κούρσα ξεκίνησε και είναι για το ποιος θα έχει μεγαλύτερο πεδίο διαστημικής επικράτειας. Μέχρι στιγμής, η Κίνα και η Ρωσία φαίνεται να βρίσκονται “στα μαχαίρια” με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά το πόσο κοντά είναι, η Ιαπωνία δεν θέλησε να υστερήσει και να μείνει πίσω σε αυτή την προσπάθεια, οπότε και θα δημιουργήσει το δικό της στόλο για τα δικά της συμφέροντα και των ιαπωνικών δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά, επί του παρόντος.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, η μονάδα διαστημικού τομέα θα αρχίσει να δημιουργείται τον Απρίλιο, σύμφωνα με την independent.co.uk, και θα είναι ένας άλλος κλάδος της αεροπορικής άμυνας της Ιαπωνίας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, είπε ότι πρέπει να επαναβεβαιώσουν δραματικά όλες τις ικανότητες και τα συστήματά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν υπεροχή έναντι των εχθρών τους.

Αυτό που αφέθηκε, επίσης, να γίνει γνωστό είναι ότι αυτή η νέα μονάδα διαστήματος θα λειτουργεί μέσα σε μια υπάρχουσα αεροπορική βάση στην πόλη Fuchu, στα προάστια δυτικά του Τόκιο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εκεί, περίπου 2000 στρατιώτες και άλλοι ειδικοί θα εργαστούν για να προετοιμάσουν την επίσημη έναρξη για το έτος 2022.

Από την άλλη πλευρά – και απαντώντας στην ανακοίνωση της Ιαπωνίας – οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν ποια θα είναι η διαστημική στολή της αμερικάνικης Διαστημικής Δύναμης ή αλλιώς US Space Force: USSF.

Η στολή θα αποτελείται από ένα είδος καμουφλάζ που έχει δημιουργήσει πολλή συζήτηση σε διάφορους ειδικούς και μη, προκαλώντας ακόμη και πειράγματα, γιατί στο διάστημα δεν υπάρχει κάτι με το οποίο η στολή να καμουφλαριστεί, προφανώς.

Σε απάντηση, ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η USSF θα επαναχρησιμοποιήσει τις σημερινές στολές του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας και έτσι θα εξοικονομήσει το κόστος σχεδίασης και παραγωγής νέας στολή.

Επομένως, όλα τα μέλη της USSF θα φορούν την ίδια στολή με τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους της αμερικανικής άμυνας που ζουν στη Γη.

Υπάρχουν ήδη 5 έθνη που αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν διαστημικό στρατό, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί κάποια αβεβαιότητα σε πολύ κόσμο καθώς, επίσης, διάφορες θεωρίες και σενάρια: Περιμένουμε κάποια απειλή από το διάστημα που μας έχουν αποκρύψει, ή απλά προετοιμάζουν τον διαστημικό χώρο για να κυριαρχήσουν στην Γη;

diadrastika.com – 19 Φεβρουαρίου 2020