Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την 5G, σύμφωνα με σχετικό υπόμνημα

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ραδιοκυμάτων έχει μικρότερη ενέργεια από το ορατό φως, τις ιονίζουσες, τις υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτινοβολίες αλλά, επειδή μεταφέρει πληροφορίες, δεν έχει σταθερή κυματομορφή.

Δηλαδή, χαρακτηρίζεται από παλμούς με κορυφές υψηλής έντασης και πολικότητα. Επίσης, σε αντίθεση με το ορατό φως, διεισδύει στο σώμα και στον εγκέφαλο.

Η παλμικότητα και η πολικότητα την καθιστούν ιδιαίτερα βιοδραστική και μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο θέρμανση των ιστών-όπως μας λένε πολλοί υπέρμαχοί της-αλλά και βιολογικές επιδράσεις: Το DNA λόγω της δίκλωνης ελικοειδούς μορφής του (fractal) λειτουργεί σαν ευαίσθητη αντένα και αλληλεπιδρά με τα εξωτερικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Το 5G θα συνυπάρχει με το 3G και το 4G. Θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες συχνότητες αλλά και πρόσθετες πολύ υψηλές συχνότητες για να επιτύχει εξαιρετικές ταχύτητες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Επομένως, θα έχουμε αθροιστικά τις 3G+4G+5G. Τα, δε, ισχύοντα όρια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ – όπως μας λένε ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ… Αφορούν ολιγόλεπτη έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και όχι συνεχή έκθεση ενός χρόνου ή πολλών χρόνων.

Επαρκώς επιστημονικά τεκμηριωμένες επιπτώσεις στον άνθρωπο είναι:

πρόκληση καρκίνου του κεντρικού νευρικού συστήματος και του θυρεοειδούς,
επηρεασμό της ανάπτυξης του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος στα έμβρυα και στα παιδιά,
πρώιμη άνοια,
διάτρηση του αιματο-εγκεφαλικού φραγμού που προστατεύει τον εγκέφαλο,
βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα και στα γονίδια…

Το Συμβούλιο της Ευρώπης και Ιατρικοί Σύλλογοι προειδοποιούν για τους κινδύνους και για την αποφυγή των ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στα σχολεία, στο σπίτι, στις παιδιατρικές μονάδες να χρησιμοποιείται μόνο ενσύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο, που είναι ασφαλής και ταχύτερη. Τα έμβρυα και τα παιδιά είναι εκείνα που άμεσα και διαχρονικά επηρεάζονται περισσότερο ως αναπτυσσόμενοι οργανισμοί.

Διαβάστε εδώ: «Οι Κίνδυνοι που προκύπτουν στη Δημόσια Υγείααπό τη χρήση του δικτύου 5G»

Υπόμνημα № 2 (22/10/19) με την κοινή θέση Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) βάσει της Διακήρυξης της Λευκωσίας 2017 κατά τη συζήτηση του θέματος

vickytoxotis και katohika.gr

loading...