Ποιoς στέλνει ραδιοφωνικά σήματα στη Γη κάθε 16 μέρες;

Αυτές οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες ραδιοφωνικές εκρήξεις επαναλαμβάνουν τη δραστηριότητά τους κάθε 16 ημέρες – υποδηλώνοντας ότι κάτι τις ελέγχει.

Οι ερευνητές έχουν μέχρι στιγμής βρει πάνω από 100 τύπους γρήγορων ραδιοφωνικών εκρήξεων, αλλά μόνο 10 από αυτές έχουν δει να επαναλαμβάνονται – και καμμία δεν έχει δείξει κανένα σταθερό ρυθμό.

Οι αστροφυσικοί ανακάλυψαν το πρότυπο σε δεδομένα από το Πειραματικό Έγγραφο Καναδικής Έντασης Υδρογόνου, ή το ΧΗΜΕΕ, το ραδιοτηλεσκόπιο στη Βρετανική Κολούμπια.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, περίπου μία έως δύο ραδιοφωνικές εκρήξεις θα εκτοξευθούν ανά ώρα για τέσσερις ημέρες πριν από τη σιωπή για 12 ημέρες.

Ο κύκλος τότε επαναλαμβάνεται.

Αυτές οι εκρήξεις εντοπίστηκαν πρόσφατα σε έναν σπειροειδή γαλαξία, σχεδόν 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Ο Duncan Lorimer, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια στο Morgantown, δήλωσε στην Science News : “Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

“Είναι πιθανό ότι θα μας οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση για να φτάσουμε στο κάτω μέρος αυτών των επαναληπτικών ραδιοφωνικών μεταδόσεων.”

Έχει προταθεί ότι αυτή η συγκεκριμένη γρήγορη ραδιοφωνική έκρηξη θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από κάτι άλλο, όπως ένα αστέρι ή μια μαύρη τρύπα.

Ο Leon Oostrum στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας δήλωσε στο New Scientist: “Αν ήταν εξωγήινος φάρος, θα πίστευα ότι θα εκπέμπει πιο γρήγορα, επειδή μια περίοδος 16 ημερών δεν είναι αποτελεσματική για επικοινωνία.

“Φανταστείτε να λαμβάνετε ένα μήνυμα κάθε 16 ημέρες – θα χρειαζόταν για πάντα να λάβετε ένα μήνυμα”.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ SUN: Corfiatiko

loading...