Ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια: Πως γίνεται σωστά η αφαίρεσή του στο σπίτι σου, χωρίς να τραυματίσεις τα νύχια σου

Αν για κάποιο λόγο έχετε ξεμείνει με το ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια καθώς δεν προλάβατε να το αφαιρέσετε σε έναν επαγγελματικό χώρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μόνη σου, στο σπίτι και μάλιστα χωρίς να τραυματίσεις τα νύχια σου!

Όντως, ένα παλιό ημιμόνιμο πρέπει να αφαιρεθεί και μάλιστα  να αφαιρεθεί σωστά, χωρίς να το ξεφλουδίζεις με τα δόντια ή με τα χέρια και καταστρέψεις το νύχι! Δες λοιπόν πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σου!

Αφαίρεσε σωστά το ημιμόνιμο βερνίκι από τα νύχια σου!

Λίμαρε ελαφρώς το top coat

Πριν ξεκινήσεις την αφαίρεση του ημιμόνιμου πρέπει να ξύσεις ελαφρώς το επάνω μέρος του ημιμόνιμου, το top coat. Η πάνω στρώση είναι αυτή που προστατεύει τις υπόλοιπες, επομένως για να γίνει σωστά η διαδικασία πρέπει να αφαιρέσεις αυτή τη στρώση. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται να κάνεις είναι να λιμάρεις ελαφρώς και να αφαιρέσεις τη λάμψη του μανικιούρ, χωρίς όμως να προχωρήσεις βαθιά στο χρώμα.

Μούλιασε τα νύχια στο ασετόν

Αφού αφαιρεθεί το top coat είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στη διαδικασία αφαίρεσης. Για αυτό θα χρειαστείς αρκετό ασετόν, βαμβάκι και αλουμινόχαρτο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις καθαρό ασετόν, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ακετόνη (περισσότερο από 80%). Στη συνέχεια, βύθισε το βαμβάκι στο ασετόν και άφησε το να ρουφήξει μεγάλη ποσότητα. Έπειτα, τοποθέτησε το βαμβάκι στο νύχι και κάλυψε το με αλουμινόχαρτο ώστε να σταθεροποιηθεί. Επανάλαβε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια και άφησε τα να μουλιάσουν στο ασετόν για 10-15 λεπτά.

Αφαίρεσε το βερνίκι με ένα ξύλινο pusher

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά και έχει μαλακώσει το βερνίκι, είναι έτοιμο για την αφαίρεση. Βγάλε λοιπόν τα αλουμινόχαρτα και το βαμβάκι και χρησιμοποίησε ένα ξύλινο pusher για να σπρώξεις το βερνίκι, το οποίο πλέον είναι μαλακό. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα καθώς πρέπει να αφαιρέσεις πολύ σχολαστικά κάθε ίχνος. Είναι σημαντικό επίσης θα θυμάσαι ότι το pusher πρέπει να πεταχτεί μετά τη χρήση και να μην ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ενυδάτωσε τα νύχια

Μετά από μια τέτοια διαδικασία τα νύχια σου πιθανό να είναι λίγο ταλαιπωρημένα. Εξάλλου, το ασετόν αφυδατώνει σημαντικά τα νύχια. Έτσι, μετά την αφαίρεση χρειάζεται μια καλή ενυδάτωση. Γι’ αυτό τοποθέτησε στα νύχια σου ένα βερνίκι θεραπείας για τα νύχια. Αν όμως δεν έχεις μια τέτοια θεραπεία μπορείς απλά να βάλεις ένα λάδι, για παράδειγμα λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο. Μερικές σταγόνες αρκούν για να αποκατασταθούν τα νύχια και να είναι έτοιμα για το επόμενο μανικιούρ μετά από λίγες μέρες.

ediva.gr και klik.gr

loading...