Κάτι περίεργο κτύπησε την πόλη Ακούρε της Νιγηρίας και οι αρχές διαφωνούν για το τι μπορεί να ήταν

Κάτι περίεργο κτύπησε την πόλη Ακούρε της Νιγηρίας και οι αρχές διαφωνούν για το τι μπορεί να ήταν

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Τι ήταν αυτό που συντάραξε τη Νιγηρία το Σάββατο δημιουργώντας ένα κρατήρα διαμέτρου 21 μέτρων και βάθους σχεδόν 8 μέτρων.

Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι επιστήμονες λένε πως επρόκειτο για μετεωρίτη, η επίσημη εκδοχή όμως των κρατικών αρχών ήταν ότι επρόκειτο για έκρηξη.

Το συμβάν έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην πόλη Akure πρωτεύουσα της περιφέρειας Ondo προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε  κατοικίες και τραυματίζοντας 13 άτομα.

Σύμφωνα με τον Adepelumi Adekunle καθηγητή γεωφυσικής ο μετεωρίτης κτύπησε το έδαφος σε γωνία 43 μοιρών. Από το συμβάν ο δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο κόπηκε στα δύο και η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε.

Από την άλλη πλευρά οι κυβερνητικές αρχές επιμένουν πως δεν επρόκειτο για πτώση μετεωρίτη αλλά για έκρηξη ενός φορτηγού το οποίο μετέφερε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Σύμφωνα με τον  Rotimi Akeredolu, κυβερήτη της επαρχίας ΄λα συνέβησαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικά σε μια αποθήκη σε  γειτονική επαρχία έπαθε βλάβη στο δρόμο που οδηγούσε στο αεροδρόμιο του Akure και σε απόσταση 2χλμ. από αυτό.

Η αστυνομία ειδοποίησε τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό να το εγκαταλείψουν όπως και έγινε και μετά ακολούθησε η έκρηξη.

Από την άλλη πλευρά ο καθηγητής Adekunle δήλωσε ότι η έκρηξη δεν οφειλόταν σε εκρηκτικά αφού στο σημείο δεν βρέθηκαν ούτε υπολείμματα εκρηκτικών υλών ούτε από το φορτηγό.

«Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι η έκρηξη είχε ακτίνα περί το 1 χλμ. Κανένα στοιχείο που να οδηγεί σε φωτιά ή κάτι καμένο δεν υπήρξε». 

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Λόγος για τον οποίο οι νιγηριανές κυβερνητικές αρχές αρνούνται την έκδοση του μετέωρου επιμένοντας στην διήγηση της έκρηξης σε φορτηγό είναι άγνωστος, όπως διαβάζουμε στο pronews.gr

Asteroid Flyby: Nigeria/Akure Explosion March 28, 2020