Ο κορονοϊός ήλθε από το διάστημα με μετεωρίτη που έπεσε στην Κίνα λέει αστροβιολόγος - Βίντεο

Ο κορονοϊός ήλθε από το διάστημα με μετεωρίτη που έπεσε στην Κίνα λέει αστροβιολόγος – Βίντεο

Σάββατο 21/03/20: Ένας επιστήμονας από το Κέντρο Αστροβιολογίας του πανεπιστημίου Μπάκινγχαμ ισχυρίζεται ότι ο φονικός κορονοϊός Covid-19, που έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 130 χιλ. ανθρώπους σε όλη την υφήλιο με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 5 χιλ., δεν προήλθε από κάποιο ζώο, αλλά ήρθε από το διάστημα με μετεωρίτη που εξερράγη στον ουρανό πάνω από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το sputniknews.gr, σύμφωνα με τον καθηγητή Τσάντρα Βικραμασίνγκε από τη Σρι Λάνκα, ο κορονοϊος δεν έχει ζωική προέλευση, αλλά είναι κοσμικής καταγωγής.

Ειδικότερα ο επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ο μετεωρίτης που εξερράγη πάνω από την Κίνα στις 11 Οκτωβρίου, 2019, απελευθέρωσε μολυσμένα σωματίδια.

Για να στηρίξει την αμφιλεγόμενη θεωρία του -πολλοί ειδικοί επιδημιών την έχουν απορρίψει αναφέροντας ότι ο κορονοϊός είναι παρόμοιος με τον SARS ή τον MERS, επιδημίες που μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από νυχτερίδες και καμήλες αντίστοιχα- ο καθηγητής προσθέτει ότι η αρχή της έξαρσης του κορονοϊού έλαβε χώρα στην περιοχή όπου ο μετεωρίτης εθεάθη.

«Πιστεύουμε ότι νοσηροί παράγοντες επικρατούν στο διάστημα, μεταφέρονται από κομήτες και μπορεί να πέσουν στη Γη διαμέσου της τροπόσφαιρας. Αυτά, νομίζουμε, μπορεί να και έχουν συμβεί στο παρελθόν, προκαλώντας ανθρώπινες επιδημίες», σημείωσε ο επιστήμονας, μιλώντας στη εφημερίδα Expess.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής Βικραμασίνγκε είναι υποστηρικτής της θεωρίας της πανσπερμίας, η οποία αναφέρει ότι η ζωή υπάρχει κατά μήκος ολόκληρου του σύμπαντος και διανέμεται μέσω αστρικής σκόνης, μετεωριτών, κομητών και άλλων αστρικών σωμάτων.

Νωρίτερα, ο επιστήμονας είχε ισχυριστεί ότι μολυσματικές ασθένειες όπως η πανδημία γρίπης του 1918, η πολιομυελίτιδα και ο SARS έχουν εξωγήινη καταγωγή, όπως αναφέρει το sputniknews.gr

https://twitter.com/schneiderleonid/status/1228636908135337984

Suspected falling meteorite illuminates night sky in NE China