Το Εγώ: Ένα εργαλείο επιβίωσης

Χρήστος Κιτσινάμας

Όταν η ανθρωπότητα άρχισε για πρώτη φορά το Παιχνίδι, είχατε μια αιθέρια μορφή που αποτελείτο κυρίως από φως. Αυτή σας εξυπηρετούσε πολύ, αφού είχατε τα εφόδια για να διοχετεύετε τις δονήσεις του φωτός μέσα στη Γη.

Καθώς η Γη ψυχόταν oι δονήσεις της γίνονταν όλο και πιο αργές και αυτό δυσκόλευε την αλληλεπίδραση σας μαζί της και την επίτευξη του σκοπού σας. Κρίνατε λοιπόν απαραίτητο να αυξήσετε την πυκνότητα σας ώστε να ταιριάζει με την πυκνότητα της Μητέρας.

Τότε ήταν που αρχίσατε τη διαδικασία της απορρόφησης τροφών από τη Γη και της μειωμένης πρόσληψης της ενέργειας του φωτός. Αυτή είναι μια φυσική εξελικτική διαδικασία. Εκείνη την εποχή επικρατούσε μεγάλος ενθουσιασμός γι’ αυτή την αλλαγή, επειδή οι παίκτες ξεκινούσαν μια νέα διάσταση του Παιχνιδιού.

Αυτή η διαδικασία γείωσης, που ονομάζετε θρέψη, είναι πολύ τιμημένη, επειδή σας επιτρέπει να μετουσιώνετε το αιθέριο σε απτή μορφή, πράγμα που αποτελεί τον ύψιστο σκοπό σας. Είναι αυτό που σήμερα το λέτε « φέρνω φως στη Γη ».

Αυτός είναι ο υπέρτατος σκοπός της ανθρωπότητας. Σε αυτά τα μηνύματα συχνά το αναφέρουμε λέγοντας ότι φέρνετε τον Παράδεισο στη Γη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσαρμογής αναπτύξατε μέρη του συναισθηματικού σας σώματος που σας βοήθησαν να επιβιώσετε.

Αποκτώντας μεγαλύτερη πυκνότητα γίνατε ευάλωτοι σε ορισμένες απόψεις της Αρένας του Παιχνιδιού. Σε εκείνη τη φάση ήταν απαραίτητο να αναπτύξετε έναν εσωτερικό μηχανισμό επιβίωσης.

Από τότε, η επιβίωση έρχεται πρώτη και παραμένει η σπουδαιότερη από όλες τις νοητικές διαδικασίες σας. Ως αποτέλεσμα, η ανάγκη επιβίωσης έχει εμπεδωθεί βαθιά στο συναισθηματικό σας σώμα και διαπερνά όλους τους τομείς της σκέψης σας. Έχει εδραιωθεί τόσο βαθιά ώστε τώρα την φέρετε σε κάθε κύτταρο της βιολογίας σας.

Αυτό το ένστικτο, όπως το αποκαλείτε τώρα, έχει ενσωματωθεί σε τέτοιο βαθύ επίπεδο που οι περισσότεροι από εσάς το θεωρείτε φυσικό μέρος του εαυτού σας και πρόθυμα δέχεστε την επίδρασή του. Από αυτόν τον εσωτερικό μηχανισμό επιβίωσης έλκουν την καταγωγή τους πολλοί από τους φόβους που νιώθετε.

Αυτοί αποτελούν τις αόρατες δυνάμεις μέσα στο πεδίο σας, που γίνονται συχνά αιτία να κάνετε περιττές παρακάμψεις στο μονοπάτι σας. Αρκετές φορές εμποδίζουν την πρόοδό σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν δική τους ενέργεια αλλά μόνο εκείνη που εσείς τους δίνετε. Μην τις φοβάστε, γιατί όταν το κάνετε, απλά τους δίνετε δύναμη που δεν τους αξίζει.

Όλες αυτές οι ενέργειες περιέχονται μέσα σας και μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση προς μια καταλληλότερη ευθυγράμμιση. Μας φαίνεται παράξενο που τις ονομάζετε «αρνητικές ενέργειες», γιατί όταν τις παραλάβατε στην αρχή τις εκτιμούσατε ιδιαίτερα . Δεν άλλαξαν οι ενέργειες. Εσείς έχετε συμπληρώσει έναν πλήρη κύκλο.

Βρίσκετε ξανά τον δρόμο της επιστροφής στην Εστία. Βρίσκεστε σε μια εποχή εξέλιξης κατά την οποία είναι χρήσιμο να εξισορροπήσετε εκ νέου αυτές τις ενέργειες. Ανατρέχοντας πίσω στην αρχική προέλευση της ενέργειας, βλέπουμε ότι αυτή εκδηλώνεται στη ζωή σας ως πρωταρχικός φόβος.

Σε κάποιο επίπεδο, κάθε φόβος μπορεί να αναχθεί πίσω σε αυτό τον πρωταρχικό φόβο: τον φόβο του θανάτου. Αυτός ο μηχανισμός επιβίωσης είναι τόσο βαθιά ριζωμένος ώστε πολύ ήσυχα, αθόρυβα, διαφοροποιεί τις πράξεις σας. Για να εξισορροπήσετε αυτόν τον πρωταρχικό φόβο έχετε αναπτύξει αυτό που ονομάζετε το Εγώ.

Αυτό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συναισθηματικού σας σώματος και σας επιτρέπει να βρίσκεστε στους πυκνούς κραδασμούς της βιολογίας. Αν τραφεί με παραπανίσια ενέργεια, το Εγώ υιοθετεί την άποψη ότι το μόνο που υπάρχει είναι η βιολογία και αρνείται ολοκληρωτικά την πνευματική διάσταση.

Πάνω απ’ όλα, η δουλειά του είναι η διασφάλιση της επιβίωσης κι έτσι δεν σταματά μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκπληρώσει τον πρωταρχικό σκοπό του. Αυτό είναι μέρος της ψευδαίσθησης με την οποία πορεύεστε πίσω από το πέπλο. Ο πρωταρχικός φόβος είναι στην πραγματικότητα το μέγιστο κίνητρο.

Έχετε βρει ανακούφιση εξισορροπώντας αυτή την ενέργεια με ένα Εγώ που σας δίνει μια πληρέστερη αίσθηση εαυτού. Και καλά κάνετε. Όμως είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλέον τη συμπαντική αλήθεια ότι όλοι είμαστε Ένα.

Το Εγώ είναι απλώς ένα εργαλείο και τίποτε άλλο. Αν χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο για τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε θα σας είναι πολύτιμο. Αν το χρησιμοποιήσετε ακατάλληλα, τότε θα έχει αποτελέσματα διαφορετικά από τα επιθυμητά.

Σε αυτή τη φάση της εξέλιξης σας θα βρείτε πολύ βοηθητικό να ελέγχετε συνεχώς το Εγώ και να το εξισορροπείτε. Το Εγώ είναι η μεγαλύτερη παγίδα στο παιχνίδι, επειδή, όταν θεωρείτε τον εαυτό σας κατά οποιοδήποτε τρόπο ξεχωριστό, Αμέσως αποξενώνεστε από τη δύναμή σας.

Σας προτείνουμε αντί γι’ αυτό να εστιάζετε την ενέργειά σας στη σύνδεσή σας με τα πάντα γύρω σας!

Το Εγώ – Ένα Εργαλείο Επιβίωσης Urantia Center: Χρήστος Κιτσινάμας

Η Ομάδα Δασκάλων το “Γκρουπ” Η Ρομφαία του Μιχαήλ Στηβ Ρόθερ & Γκρουπ WWW.UrantiaCenter.gr

loading...