Υπήρξε στ' αλήθεια ο Πύργος της Βαβέλ;

Κατά την αφήγηση στη γένεση, ο πύργος της βαβέλ ήταν ένα ψηλό κτίριο, προφανώς ένα πολιτικό κέντρο στη μεσοποταμία, που χτιζόταν με σκοπό την αύξηση της φήμης και της εξουσίας του λαού των κατασκευαστών του, και στόχο να φτάσει «μέχρι τον ουρανό».

Όμως λόγω της βλασφημίας αυτής, ο θεός σύγχυσε τις γλώσσες των κατασκευαστών, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωσή του, και αυτοί να διασπαρούν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Η διήγηση της γενέσεως επιχειρεί από την εβραϊκή λαϊκή παράδοση να εξηγήσει την ποικιλία των γλωσσών και εθνών στον κόσμο.

Είναι ένας αρχέγονος διδακτικός μύθος που μεταφέρεται καταγεγραμμένος στη γένεση της παλαιάς διαθήκης, πάνω από 4200 χρόνια μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με αυτή την αφήγηση σε μια πλούσια περιοχή της ανατολής, ονομαζόμενη μεσοποταμία οι άνθρωποι αξιοποιώντας τα χαρίσματα που τους είχε δώσει ο θεός και την ευφορία των καρπών της γης, δημιούργησαν ένα μεγάλο πολιτισμό.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι επόμενοι, άρχισαν να κτίζουν ένα πανύψηλο που θα έφτανε στον ουρανό ώστε ν αποκτήσουν φήμη και δύναμη όμοια με το θεό.

Δείτε την συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι Lab of Datum:

Υπήρξε στ’ αλήθεια ο Πύργος της Βαβέλ;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.