Ρώσοι βρήκαν θραύσματα εξωγήινου σκάφους που εξερράγη στο διάστημα και είναι σε τροχιά γύρω μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το συνειδητοποιούν, αλλά πολύ ψηλά πάνω από το κεφάλι μας, στο χώρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, μακριά από το σημείο όπου μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, υπάρχει μία τεράστια διαστημική χωματερή σκουπιδιών.

Εκεί, όλα τα απορρίμματα πυραύλων, δορυφόρων κλπ, βρίσκονται σε τροχιά γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των μη λειτουργικών διαστημικών σκαφών, των εγκαταλειμμένων διαστημικών οχημάτων, των εγκαταλελειμμένων δορυφόρων και ενός τεράστιου μείγματος εκατομμυρίων και εκατομμυρίων αποβλήτων που ρίχνονται στο διάστημα. Όλα ανθρώπινης προέλευσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες περίεργες ιστορίες, υπάρχει και κάτι παραπάνω από απλά σκουπίδια εκεί έξω που περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη μας. Δεν είναι ανθρώπινης προέλευσης και διάφοροι ισχυρισμοί αναφέρονται σε ένα από τα πιο περίεργα που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε: συντρίμμια από ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το 1979, ο Σοβιετικός αστροφυσικός Σεργκέι Μπόσιχ έκανε τον θεαματικό ισχυρισμό ότι είχε βρει στοιχεία για εκείνο που αποκαλούσε ως ένα “εξωστρεφές εξωγήινο σκάφος” που είχε σπάσει σε πολλά κομμάτια και παρέμενε σε τροχιά διασκορπισμένο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ήταν σε θέση να εντοπίσει 10 κομμάτια από συντρίμμια από αυτό το διαστημόπλοιο, πολλά από τα οποία εκτιμάται ότι έχουν μήκος περίπου 30 μέτρα.

Ο Boshich είπε ότι υπολόγισε τις τροχιές του διαστημικού ναυαγίου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε εξαπλωθεί μετά από ένα είδος έκρηξης στο διάστημα, στις 18 Δεκεμβρίου 1955. Αλλά ο ακόμη πιο παράξενος ισχυρισμός του ήταν ότι αυτό το μυστηριώδες εξωγήινο διαστημικό σκάφος εγκαταλείφθηκε και ταυτόχρονα ήταν πιθανότατα ένας τάφος τώρα, που περιείχε τα σώματα των επιβατών του.

Όλο αυτό, εύκολα περνάει στα “χωράφια” των παράδοξων ισχυρισμών στα πλαίσια μία “δυνατής” συνωμοσιογραφίας από ειδικούς τους είδους, αλλά υπήρχαν και άλλοι που υποστήριξαν την ύπαρξη αυτών των ευρημάτων, συμπεριλαμβανομένου του σοβιετικού αστροφυσικού και συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Αλεξάντρ Καζάντσεφ, ο οποίος είπε:

«Οι διαστάσεις του υποδηλώνουν διάφορους ορόφους, ίσως πέντε. Πιστεύουμε ότι τα ξένα σώματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Οι επιστήμονες απέκλεισαν γρήγορα την πιθανότητα ότι θα μπορούσαν να είναι διαστημικά σκουπίδια που προέρχονται από τη Γη, δεδομένου ότι η φερόμενη έκρηξη προηγήθηκε του πρώτου ανθρώπινου αντικειμένου που βρέθηκε στο διάστημα, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Sputnik 1 το 1957. Επίσης αρνήθηκαν ότι θα μπορούσε να είναι μετεωρίτης, (καθώς) το διαστημικό αντικείμενο διατηρήθηκε σε σταθερή τροχιά.”

Σύμφωνα με τον Boshich και την ομάδα επιστημόνων του, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος εξερράγη στο διάστημα και ένας φυσικός της Μόσχας, ο Δρ. Βλαντιμίρ Αζχαζά δήλωσε:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Οι μετεωρίτες δεν έχουν τροχιά, κινούνται χωρίς σκοπό, πετάγονται ασταμάτητα στο διάστημα και δεν εκρήγνυνται αυθόρμητα. Όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει κατά την τελευταία δεκαετία δείχνουν ένα πράγμα: ένα εξωγήινο σκάφος που έχει εκραγεί στο διάστημα. Πρέπει να ξεκινήσει μια αποστολή διάσωσης. Το σκάφος, ή αυτό που έχει απομένει, πρέπει να επανασυναρμολογηθεί εδώ στη Γη. Τα οφέλη για την ανθρωπότητα μπορεί να είναι εκπληκτικά.”

Προφανώς, η ανακάλυψη προκάλεσε επίσης ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς και, σύμφωνα με την ιστορία, υπήρξε κάποιος βαθμός συνεργασίας μεταξύ τους για να σχεδιάσουν ένα πλάνο για να σώσουν το κατεστραμμένο διαστημικό σκάφος. Ένα από τα προβλήματα ήταν πως οι Σοβιετικοί ήταν πολύ επιφυλακτικοί για τις πληροφορίες που είχαν, γεγονός που οδήγησε σε σκεπτικισμό Βρετανούς επιστήμονες, των οποίων μία αναφορά επισημαίνει:

Υπάρχουν περισσότερα από 4000 τεμάχια συντριμμιών σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ο καθένας έχει έναν αριθμό καταλόγου για να το αναγνωρίσει. Θα θέλαμε να μάθουμε τον αριθμό καταλόγου αυτού του ναυαγίου. Είναι δυνατόν να χρονολογηθεί το ναυάγιο μετά από ένα σημαντικό αριθμό παρατηρήσεων. Εκτός από τους Αμερικανούς, θα μας ενδιέφερε να το αναλύσουμε, αν οι Ρώσοι διέθεταν τις πληροφορίες αυτές.”

Επίσης, πολύ ενδιαφέρον είναι αυτό που επισημάνθηκε σε ένα άρθρο του 1969 στο περιοδικό Icarus, στο οποίο ο αστρονόμος John Bagby ισχυρίστηκε ότι βρήκε 10 “αντικείμενα” σε τροχιά γύρω από τη Γη, τα οποία σύμφωνα με αυτόν είχαν εξαπλωθεί από μία και μόνη πηγή κατά την ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 1955, οπότε έρχεται να συγκριθεί με την ίδια ημέρα που αναφέρθηκε από τον Boshich.

Η ιστορία αυτού που ονομάστηκε “The Boshich Wreckage” κυκλοφόρησε στον τύπο και σε διάφορες ειδήσεις εκείνη την εποχή οπότε και δημιούργησε μια συνταρακτική ιστορία.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ επίσημη επιβεβαίωση της έναρξης μιας πραγματικής αποστολής διάσωσης. Ίσως, οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί να το έκαναν κρυφά.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως όλο αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από τους Σοβιετικούς για να προκαλέσει παραπληροφόρηση στον Ψυχρό Πόλεμο της εποχής. Φυσικά, υπάρχει επίσης η πιθανότητα ολόκληρη η ιστορία να είναι μια μεγάλη απάτη η οποία ξεκίνησε από ιδιαίτερα αναξιόπιστες πηγές ειδήσεων. 

Οι ουφολόγοι, από την μεριά τους, κρατούν μία επιφυλακτική στάση για όλο αυτό και παραδέχονται πως πρόκειται σίγουρα για μια περίεργη ιστορία.

diadrastika / Image by patrick mbugua from Pixabay