ΑΤΙΑ από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία προκάλεσαν απορίες. Τι ήταν τα φωτεινά αντικείμενα που διέσχιζαν τον ουρανό

ΑΤΙΑ από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία προκάλεσαν απορίες. Τι ήταν τα φωτεινά αντικείμενα που διέσχιζαν τον ουρανό

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 – Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ήταν εκείνοι που – κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία – είχαν την ευκαιρία να παρατηρούν τον νυκτερινό ουρανό.

Με αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την Κρήτη μέχρι και την Μακεδονία, και από τα Ιόνια μέχρι τα Δωδεκάνησα, αρκετοί ανέφεραν πως παρατήρησαν κάποια φωτεινά σημεία να κινούνται σε σχηματισμό, κάτι που σημαίνει πως δεν επρόκειτο για αστέρια.

Οι ερμηνείες που έγινε προσπάθεια να δοθούν ήταν πολλές. Κάποιοι με διάθεση χιούμορ έκαναν λόγο για….ufo, ενώ άλλοι έψαχναν εξήγηση στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: ΑΤΙΑ πετούν στον ουρανό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως και σε όλο τον πλανήτη το τελευταίο διάστημα της καραντίνας

Μάλιστα αποκαλυπτική ήταν και αναφορά αγνώστων φωτεινών αντικειμένων πάνω από το Αιγαίο, από πλήρωμα πτήσης που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο Κω-Αθήνα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 16/4/2020.

Το αεροσκάφος πετούσε στα 18.000 πόδια ΒΑ της Αμοργού και η συνομιλία με τον πύργο ελέγχου κατεγράφη στο βίντεο του 11Aviation Videos. Μαζί και η… εξήγηση του φαινομένου, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η συστοιχία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του προγράμματος SpaceX’s του Elon Musc πετά σε χαμηλό ύψος με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε.

Το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύτηκαν συνολικά 120 μικροί δορυφόροι Starlink οι οποίοι περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που – σύμφωνα με τον Μασκ – θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος.

Στόχος του Ίλον Μασκ στα επόμενα χρόνια είναι να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους, όπως διαβάζουμε στο paradrasi.gr Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αναφορά αγνώστων φωτεινών αντικειμένων πάνω από το Αιγαίο (16/4/2020)