Μάσκα προστασίας προσώπου από φίλτρο καφέ και φουλάρι ή κάλτσες, εύκολα και χωρίς ράψιμο

Μάσκα προστασίας προσώπου από φίλτρο καφέ και φουλάρι ή κάλτσες, εύκολα και χωρίς ράψιμο

Η επιβίωση και το ένστικτο αυτοσυντήρησης είναι παράγοντες που σπρώχνουν τον άνθρωπο να δημιουργήσει τα δικά του μέσα, όταν το περιβάλλον του δεν προσφέρεται για να έχει κάποιος τα σωστά μέσα προκειμένου να καταφέρει να τα βγάλει πέρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κατασκευάσουμε μία πρόχειρη μάσκα προσώπου, με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, η οποία θα μπορούσε να μας προστατέψει από από την σκόνη, τον παγωμένο αέρα κατά τον χειμώνα και, ενδεχομένως, από κάποιες ιώσεις, την γύρη ή/και ανοιξιάτικες αλλεργίες.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας υφασμάτινες μάσκες προστασίας χωρίς ράψιμο. Θα πρέπει να είναι σφιχτές άλλα άνετες στο πρόσωπο και να περιλαμβάνουν πολλαπλά στρώματα υφάσματος. Θα πρέπει επίσης να επιτρέπουν την αναπνοή χωρίς εμπόδιο και να μπορούν να πλένονται.

Φτιάξτε μια μάσκα με φουλάρι και φίλτρο καφέ

Θα χρειαστείτε:
Φουλάρι
Φίλτρο καφέ
Λαστιχάκια μαλλιών ή λαστιχάκια

Διπλώστε το φουλάρι στη μέση κατά μήκος. Διπλώστε ένα φίλτρο καφέ κατά μήκος και τοποθετήστε το οριζόντια στο κέντρο. Στη συνέχεια, διπλώστε τα άκρα επάνω και κάτω στο κέντρο.

Περάστε ένα λαστιχάκι σε κάθε άκρο του διπλωμένου φουλαριού και σύρετέ τα προς το κέντρο έως ότου απέχουν περίπου 18 εκατοστά μεταξύ τους. Στη συνέχεια διπλώστε τα άκρα του φουλαριού έτσι ώστε τα λαστιχάκια να βρίσκονται στα εξωτερικά άκρα.

Για να φορέσετε τη μάσκα, τοποθετήστε την πλευρά με τα διπλωμένα άκρα στη μύτη και το στόμα σας και περάστε τα λαστιχάκια στα αυτιά σας.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο ενώ στην συνέχεια ακολουθούν μερικοί ακόμα εύκολοι τρόποι κατασκευής μάσκας προστασίας προσώπου χωρίς ράψιμο:

Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξετε μόνοι σας μάσκα με υλικά που έχετε σπίτι, σύμφωνα με ειδικούς

DIY FACE MASK | Made with coffee filter, handkerchief and rubber bands. (no sewing)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Φτιάξτε μια αναδιπλούμενη μάσκα από ύφασμα

Θα χρειαστείτε:
Τετράγωνο κομμάτι υφάσματος (τουλάχιστον 50 x 50 εκατοστά)
Σύρμα χειροτεχνίας πίπας (15 εκατοστά)
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Λαστιχάκια μαλλιών ή λαστιχάκια

Τοποθετήστε το ύφασμα σε ένα τραπέζι και διπλώστε τα πάνω και κάτω άκρα μεταξύ τους έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Αναποδογυρίστε το ύφασμα και φέρετε ξανά το πάνω και το κάτω άκρο στο κέντρο.

Αφήστε το κάτω άκρο διπλωμένο, αλλά τσακιστέ το πάνω άκρο και ξεδιπλώστε. Τοποθετήστε ένα σύρμα χειροτεχνίας πίπας στο κέντρο της τσάκισης και ασφαλίστε με ταινία διπλής όψης. Στη συνέχεια, διπλώστε το πάνω μισό κατά μήκος της τσάκισης.

Περάστε ένα λαστιχάκι σε κάθε άκρο του διπλωμένου υφάσματος και σύρετέ τα προς το κέντρο έως ότου απέχουν περίπου 18 εκατοστά μεταξύ τους. Στη συνέχεια διπλώστε τα άκρα του υφάσματος ώστε τα συναντηθούν στο κέντρο.

Για να φορέσετε τη μάσκα, περάστε τα λαστιχάκια στα αυτιά σας και χρησιμοποιήστε το σύρμα πίπας για να στερεώσετε τη μάσκα καλά στη μύτη και τα μάγουλά σας.

Φτιάξτε μια διπλωμένη μάσκα από μπαντάνα

Θα χρειαστείτε:
Τετράγωνη μπαντάνα (55 x 55 εκατοστά)
Σύρμα χειροτεχνίας πίπας (15 εκατοστά)
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Λαστιχάκια μαλλιών ή λαστιχάκια

Διπλώστε τα πάνω και κάτω άκρα της μπαντάνας μαζί έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Αναποδογυρίστε το διπλωμένο φουλάρι και φέρετε το πάνω και το κάτω άκρο στο κέντρο.

Αφήνοντας το κάτω άκρο διπλωμένο, τσακίστε το διπλωμένο άνω άκρο και στη συνέχεια ξεδιπλώστε. Τοποθετήστε το σύρμα πίπας στο κέντρο της τσάκισης, ασφαλίστε με ταινία διπλής όψης και στη συνέχεια, διπλώστε το πάνω μισό προς τα κάτω κατά μήκος της τσάκισης.

Περάστε ένα λαστιχάκι σε κάθε άκρο της διπλωμένης μπαντάνας και σύρετέ τα προς το κέντρο έως ότου απέχουν περίπου 18 εκατοστά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, διπλώστε τις εξωτερικές άκρες της μπαντάνας για να συναντηθούν στο κέντρο.

Για να φορέσετε τη μάσκα, περάστε τα λαστιχάκια στα αυτιά σας και χρησιμοποιήστε το σύρμα πίπας για να στερεώσετε τη μάσκα καλά στη μύτη και τα μάγουλά σας.

Φτιάξτε μια αναδιπλούμενη μάσκα από μπλουζάκι

Θα χρειαστείτε:
Βαμβακερό παλιό μπλουζάκι
Σύρμα χειροτεχνίας πίπας (15 εκατοστά)
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Καλσόν ή ελαστική κάλτσα

Κόψτε μια ευθεία γραμμή από μασχάλη σε μασχάλη, ώστε να έχετε το σώμα από το μπλουζάκι. Τοποθετήστε το έτσι ώστε το κάτω στρίφωμα να είναι προς τα έξω και κόψτε τις ραφές της δεξιάς και της αριστερής πλευράς, ώστε να πάρετε ένα τετράγωνο ύφασμα.

Στη συνέχεια, πάρτε το καλσόν και κόψτε το πάνω μέρος του (περίπου 1 εκατοστό πλάτος) για να δημιουργήσετε μια αυτοσχέδια ελαστική ταινία. Κόψτε άλλο ένα κομμάτι του ίδιου μεγέθους και αφήστε το στην άκρη.

Διπλώστε το πάνω και το κάτω άκρο του υφάσματος κατά μήκος, έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο και αναποδογυρίστε το διπλωμένο ύφασμα. Τσακίστε το διπλωμένο άνω άκρο και μετά ξεδιπλώστε. Τοποθετήστε το σύρμα πίπας στο κέντρο της τσάκισης, ασφαλίστε με ταινία διπλής όψης και στη διπλώστε το πάνω μισό κατά μήκος της πτυχής.

Για να φορέσετε τη μάσκα, περάστε τα κομμάτια του καλσόν και στα δύο άκρα του διπλωμένου υφάσματος και τραβήξτε προς τη μέση έως ότου απέχουν περίπου 18 εκατοστά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, διπλώστε τα άκρα του υφάσματος προς το κέντρο, τοποθετήστε τα διπλωμένα κομμάτια στο στόμα και τη μύτη σας και χρησιμοποιήστε το καλσόν για να στερεώσετε τη μάσκα στα αυτιά σας. Χρησιμοποιήστε το σύρμα πίπας για να στερεώσετε τη μάσκα καλά στη μύτη και τα μάγουλά σας.

Δείτε και ένα βίντεο για κατασκευή μάσκας προσώπου από κάλτσα:

DIY : Instant facemask from socks ! No sew : No rubber band : Only one socks mask

με πληροφορίες από toftiaxa.gr